Kişisel Bakım

Tatlı Badem Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Badem yağı; saçlara, kaş ve kirpiklere, cilde olan faydalarından dolayı cilt bakımında en çok tercih edilen yağlardandır.

Tatlı Badem Yağı; çerez olarakta sıklıkla tüketilen bademlerin birçok işlemden geçirilerek yağının çıkarılması sonucunda elde edilen yağ çeşididir. İnsan sağlığına birçok faydası bulunan badem yağı; saçlara, kaş ve kirpiklere, cilde olan faydalarından dolayı cilt bakımında en çok tercih edilen yağlardandır.

Tatlı badem yağını acı badem yağından ayıran özellik ise; tatlı badem yağı yenebilir bademlerden elde edilirken, acı badem yağı; tüketilmeyen, yabani denilecek bademlerden üretilmektedir. Acı badem yağının cilt bakımında kullanılmamasının nedenleri ise; içerisinde yer alan maddelerin zehir etkisi gösterebilen bileşenlerden oluşmasıdır. Bu nedenle cilt bakımında tatlı badem yağı tercih edilmektedir.

Badem Yağının Cilde Faydaları

İçerisinde bulunan A, B1, B2, B6 ve E vitaminleri sayesinde tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan badem yağı, cilt bakımında en çok tercih edilen yağlardandır. Yüksek protein içeriğinin yanı sıra içerdiği Omega 3 yağ asitleri ve mineraller sayesinde de saç ve cilt bakımında oldukça önemli bir yere sahiptir.

  1. Cildin parlamasını sağlar.
  2. Cildi ölü hücrelerden arındırır.
  3. Koyu halkaları yok eder.
  4. Cildi nemlendiri ve yağ dengesini düzenler.
  5. Cilt tonunu eşitler ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.
  6. Düzenli kullanımda ince kırışıklıkları yok eder.
  7. Sivilcelerin tedavisinde kullanılmaktadır.
  8. Ciltteki çatlakların ve kuruluktan çatlayan dudakların iyileşmesine yardımcı olur.
  9. Aynı zamanda çok iyi bir makyaj temizleyicidir.

Yumuşatıcı Ve Parlatıcı Etkisiyle Cildinize Badem Dokunuşu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu