Dizi / Film

Quo Vadis, Aida? (Nereye Gidiyorsun, Aida?)

TRT Ortak Yapımı “Quo Vadis, Aida?” (Nereye Gidiyorsun, Aida?) Bosna savaşını konu alan drama filmidir.

2021 yılında gerçekleşen 93. Oscar Ödülleri “En İyi Uluslararası Film” kategorisinde aday gösterilen Quo Vadis, Aida? (Nereye Gidiyorsun, Aida?) Jasmila Žbanić tarafından yazılıp yönetilmiştir. 2020 yılında yapılan film; Bosna savaşını konu alan dramadır.

Srebrenitsa soykırımı esnasında BM’de mütercim olarak çalışan Aida’nın hikayesini anlatan yapımda; Jasna Đuričić, Boris Isaković, Madita ve Dino Bajrović gibi isimler yer almaktadır.

Film 93. Oscar Ödülleri “En İyi Uluslararası Film” kategorisinde; “Another Round”, “Better Days”, “Collective” ve  “The Man Who Sold His Skin” filmleriyle yarışacak.

Quo Vadis, Aida?

Bosna Hersek, Türkiye, Fransa, Avusturya, Hollanda, Romanya, Polonya, Almanya, ve Norveç ortak yapımı olan film, 1995’te yaşanan Srebrenitsa katliamını gözler önüne sermektedir.

Konusu:

Srebrenitsa kentinde Sırp askerleri tarafından kadınlar ve çocuklar dahil on binlerce Bosnalının öldürüldüğü soykırım günlerinde; BM için çevirmenlik yapan Aida, Bosna Hersek’in bu kentte yaşayan genç bir kadındır. Bosna Hersek’te Sırp ordusu iktidara geldiğinde Aida, siyasi müzakerelerin bir parçası olur. Müzakerelerde gittikçe daha da korkutucu olan bilgileri tercüme etmek zorunda kalan Aida nasıl mücadeleler verecektir?

Quo Vadis, Aida? Oyuncuları

Jasna Đuričić

Jasna Đuričić

Boris Isaković

Boris Isaković

Madita

Madita

Dino Bajrović

Dino Bajrović

93. Oscar Ödüllerine aday olarak gösterilen bir diğer film ise Minari. Konusu öğenmek için aşağıda linke tıklayınız.

Minari

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu