Seyahat

Örümcek Ormanları

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Örümcek Ormanları her mevsim ayrı güzelliğiyle insanları kendine hayran bırakıyor. 

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Örümcek Ormanları her mevsim ayrı güzelliğiyle insanları kendine hayran bırakıyor. İsmi her ne kadar korkutucu olsa da Örümcek Ormanları arşa değen ağaçlarıyla adeta insanı büyüleyen masalsı bir cennet gibi.

Örümcek Ormanları

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı olan Örümcek Ormanları 1998 yılında “tabiatı koruma alanı” olarak ilan edilmiştir. Örümcek Ormanları, Kürtün ilçesinin Yeşilköy köyünde bulunmaktadır. 2 bin 630 dekarlık bir alanı kaplamaktadır.

Örümcek Ormanları

Örümcek Ormanları, 420 yaş ve 70 metre yüksekliği ile en yüksek ve geniş çaplı ladin ve köknar ağaçlarını bünyesinde barındırmaktadır. Birbirinden renkli ağaçlar ve tabiat anıtlarıyla adeta doğal ağaç müzesini andırmaktadır.

Örümcek Ormanları, pandemi döneminde rahat ve temiz nefes almak isteyenlerin uğrak noktası olurken bir çok turist ve yerli ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

Örümcek Ormanları
Örümcek Ormanları

Örümcek Ormanlarına Nasıl Gidilir?

Örümcek Ormanları Gümüşhane şehir merkezine 55 kmlik bir mesafede bulunmakla birlikte yaklaşık 1,5 saatlik bir zamanda varılabilmektedir. Ormana gitmek için Gümüşhane – Trabzon karayolundan devam edip sonrasında Gümüşhane- Giresun yol ayırımından güneye doğru 11 kmlik toprak yoldan geçerek ulaşılabilmektedir.

Beyşehir Gölü – Konya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu