Yaşam

Odaklanamıyor Musunuz?

Odaklanabiliyor musunuz? Yada ne kadar odaklanıyorsunuz? Odaklanma sorunu çağımızın en büyük sorunlarından biri.

Odaklanabiliyor musunuz ya da ne kadar odaklanıyorsunuz? Odaklanma sorunu çağımızın en büyük sorunlarından biri. Herkes bir şeyler yapmak istiyor fakat kimse yeterince istediği şeyleri yapamıyor. Çünkü odaklanma da problem yaşıyoruz. Tam bir şeye odaklanacağız derken telefondan bildirimler geliyor. Ya da kitap okurken kafamızın içinde bir şarkı döndükçe dönüyor. Aslında ders çalışmak istiyoruz, kitap okumak istiyoruz veya her gün mutlaka spor yapmak istiyoruz. Fakat bunları yapamıyoruz. Çünkü asıl sorunumuz odaklanmada. Gerçekleştirmek istediğimiz şeylerin bir hayal olarak kalmaması için işe başlamadan önce odaklanmayı öğrenmeliyiz. Peki nasıl odaklanabiliriz gelin hep birlikte öğrenelim.

Odaklanamıyor Musunuz?

Odaklanamıyor Musunuz?
Odaklanamamak

Nasıl Odaklanabiliriz?

Odak Konu

İlk olarak odaklanmak istediğimiz konuyu ne kadar istediğimizi tartmamız gerekiyor. Çünkü istek odaklanma da en etkili güdüdür. Bu konunun bizim için değerini bilmeliyiz. Eğer bir konu bizi heyecanlandırıyorsa bu konu üzerinde odaklanmaya daha yakınız demektir.

Dikkat Dağıtan Her şeyi Bir Süreliğine Kapatın

Çevremizde bu kadar dikkat dağıtıcı araç varken odaklanmak aslında çok kolay bir iş değildir. Bu yüzden mutlaka bir iş üzerinde odaklanmadan önce dikkat dağıtan telefon ve televizyon gibi araçları kapatıp seslerini kısmalıyız. Çevremizde ki insanlara ise bizi belli bir süre rahatsız etmemelerini rica etmeliyiz.

Her Şey Zamanla

Eğer bir konunun üzerinde durup ilgilenmeye çalışıyorsak kendimize zaman tanımamız gerekir. Her şey çoğu zaman bir çırpıda olmaz. Bu yüzden sürekli istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam etmek gereklidir.

Kendinizi Destekleyin

Aklınızdan sürekli ben bunu yapamam düşüncesini geçirmek yerine insan istediği sürece her şeyi yapabilir düşüncesinde olun. Gerekirse uzmanlarından odaklanma üzerine destek alabilirsiniz.

Egzersiz Yapın ve Anda Kalın

Anda kalma egzersizleri yapmak odaklanma problemini ortadan kaldıracak etkili bir çözüm yoludur.

Mola Verin

Daha iyi odaklanmayı sağlamak için yorulduğunuz zaman mola vermekten asla çekinmeyin.

Odaklanmak için aşağıdaki linke tıklayarak etkili bir odaklanma yöntemi olan Kırmızı Ağaç tekniğini inceleyebilirsiniz.

Müthiş Bir Odaklanma Yöntemi; Kırmızı Ağaç Tekniği

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu