Genel

Korel Cezayirli Kimdir?

Köprü, Karadağlar ve Yalanları Öcü gibi yapımlarda yer alan Korel Cezayirli Kimdir? Korel Cezayirli'nin hayatı ve yer aldığı projeler...

Köprü, Karadağlar ve Yalanları Öcü gibi yapımlarda yer alan Korel Cezayirli Kimdir? Korel Cezayirli’nin hayatı ve yer aldığı projeler…

Korel Cezayirli’nin Hayatı

2 Nisan 1976 yılında Ankara’da dünyaya gözlerini açmıştır. Doğum adı tam olarak, Vedi Korel Cezayirli’dir. Üniversite eğitimine kadar Ankara’da okumuştur. 1996’da Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim görmüş, 2000 yılında mezun olmuştur.  1985 – 1994 yılları arasında basketbol, yüzme, artistik buz pateni dallarında lisans almıştır. 2 yıl modern dans üzerinde eğitim görmüştür. Bilge Cezayirli ile evlidir.

2000 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sınavına girip, Şehir Tiyatroları’nın kurucu-oyuncusu olarak görev aldı. 2005 yılında Geleneksel Türk Tiyatrosu Birimi’ni kurarak Geleneksel Türk Tiyatrosunu canlandırmayı ve geliştirmeyi hedefledi. 2006 yılında Tiyatro Gazetesini Tolga Özeçel ile kurdu. Korel Cezayirli ‘nin dedesi Vedi Cezayirli’de Adana Şehir Tiyatrolarını kuran Devlet Tiyatrolarının ilk sanatçılarındandır. Ankara’da bulunan ilk film stüdyosu Cezayirli Film’i kurmuştur.

Korel Cezayirli, 2006 -2008 yılları arasında Köprü dizisinde Yüzbaşı Akın Zeybek rolünde yer almıştır. Tarık Akan ve Şerif Sezer’in baş rolde oynadığı Deli Deli Olma sinema filminde Metin Öğretmen rolünü üstlenmiştir. Karadağlar dizisinde Kadir Karadağ rolünü üstlenmiştir. Yılanların Öcü, Yeter, Dayan Yüreğim gibi dizilerde yer almıştır.

Korel Cezayirli, 2021 yılının Ramazan ayında Trt1 ekranlarında yayınlanacak olan Mavera adlı dizide baş rolde yer alacaktır. Mavera dizisinde Korel Cezayirli’ye Görkem Sevindik, Tansel Öngel, Necip Karakaya ve Erdem Ergüney eşlik edecektir.

Korel Cezayirli’nin İnstagram Hesabı : korel_cezayirli
Korel Cezayirli’nin Boyu : 1.80
Korel Cezayirli’nin Burcu : Koç

Korel Cezayirli
Korel Cezayirli

Korel Cezayirli’nin Filmografisi

  • Dayan Yüreğim – 2017 (Taner)
  • Yeter – 2015 (Uras)
  • Yılanların Öcü – 2015
  • Günahkar – 2014 (Kara Sado)
  • Düşler ve Umutlar – 2014
  • Lale Devri – 2011 (Ahmet)
  • Karadağlar – 2010-2011 (Kadir Karadağ)
  • Son İstasyon – 2010 (Önder)
  • Maskeli Balo – 2010
  • Deli Deli Olma – 2009 (Metin Öğretmen)
  • Ayrılık – 2009 (Sidar)
  • Köprü – 2006-2008 (Yüzbaşı Akın Zeybek)
  • Kod Adı Kaos – 2007 (Semih Aladağ)
  • Kod Adı – 2006 (Semih Aladağ)

Mavera Ne Demek?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu