Dizi / Film

Kitaplardan Beyaz Perdeye

izlediğimiz çoğu filmin aslında kitaplardan uyarlanmış olduğunu biliyor musunuz? İşte sizler için hazırladığımız kitaptan sinemaya uyarlamış filmler...

İzlediğimiz çoğu filmin aslında kitaplardan uyarlanmış olduğunu biliyor musunuz? İşte sizler için hazırladığımız kitaptan sinemaya uyarlamış filmler…

Açlık Oyunları – Suzanne Collins

Kitaplardan Beyaz Perdeye
Açlık Oyunları

Açlık Oyunları, Suzanne Collins’in 2008 yılında kaleme aldığı romanıdır. Distopik, macera ve bilimkurgu türünde olan roman 2012 yılında beyaz perdeye uyarlanmıştır. Açlık Oyunları, baş rollerinde  Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ve Liam Hemsworth’ün yer aldığı, birbirini izleyen 3 seri film halindedir.

Ben Efsaneyim –  Richard Matheson

Kitaplardan Beyaz Perdeye
Ben Efsaneyim

Ben Efsaneyim, Hepimiz Vampiriz ya da Ben Efsane Norveç asıllı Amerikalı bilimkurgu ve korku yazarı  Richard Matheson’ın 1954’te yazdığı romanıdır. Kitap, 1964 yılında Last Man on Eart, 1971 yılında The Omega Man ve 2007 yılında I Am Legend olarak 3 kez sinemaya uyarlanmıştır. Ben Efsaneyim filminin baş rolünde Will Smith yer almaktadır.

Uzun Hikaye – Mustafa Kutlu

Kitaplardan Beyaz Perdeye
Uzun Hikaye

Uzun Hikaye, Mustafa Kutlu’nun aynı adlı romanından 2012 yılında sinemaya uyarlanmıştır. Kenan İmirzalıoğlu ve Tuğçe Kazaz’ın baş rollerinde oynadığı filmde Bulgaryalı Ali’nin eşitlik ve adalet tutkusundan dolayı ailesiyle birlikte şehir şehir gezmesini ve yaşadıklarını anlatıyor. 

Prestij –  Christopher Priest

Kitaplardan Beyaz Perdeye
Prestij

İngiliz yazar Christopher Priest’in 1995 yılında yayınladığı romanıdır. Sihirbazlar arasında uzun süren bir kan davasının öyküsünün anlatıldığı kitap 2006 yılında  Christopher Nolan tarafından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Filmin baş rollerinde Hugh Jackman, Christian Bale ve Michael Caine yer almıştır.

Selvi Boylum Al Yazmalım – Cengiz Aytmatov

Kitaplardan Beyaz Perdeye

Selvi Boylum AL YazmalımKırgız yazar Cengiz Aytmatov’un 1970 yılında yazdığı aynı isimli romanıdır. 1977 yılında Atıf Yılmaz’ın yönettiği film beyaz perdeye uyarlanmıştır. Sevginin ne olduğunun anlatıldığı filmin baş rollerinde Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin yer almaktadır.

Dünya Savaşı Z (Zombi Savaşı) –  Max Brooks

Kitaplardan Beyaz Perdeye
Dünya Savaşı Z

Dünya Savaşı Z, Max Brooks’un 2006 yılında yayınlanan Zombi Savaşı romanından 2013 yılında uyarlanmıştır. Film insanlar ve Zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı anlatıyor. Filmin baş rolünde Brad Pitt yer alıyor.

Aynı Yıldızın Altında –  John Green

Kitaplardan Beyaz Perdeye
Aynı Yıldızın Altında

Amerikalı yazar  John Green’in aynı adlı romanından Josh Boone tarafından 2014 yılında sinemaya uyarlanmıştır. Filmde Shailene Woodley ve Ansel Elgort baş rolde yer almaktadır.

New Amsterdam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu