Sağlık

Kadınlarda 18 Kaygı Belirtisi

Bazen kaygı o kadar şiddetli hale gelir ki basit, günlük işleri tamamlamak tamamen zorlaşır. Bunların meydana gelmesi ise anksiyete bozukluğunun bir belirtisi olabilmektedir.

Endişeli, gergin olduğumuz veya korktuğumuz, özellikle de gelecekte olabilecek durumlar hakkında kaygı duyduğumuz durumlara, anksiyete denmektedir. Ancak kaygı, bazen o kadar şiddetli hale gelir ki basit, günlük işleri tamamlamak tamamen zorlaşır. Bunların yaşanması ise anksiyete bozukluğunun bir belirtisi olabilmektedir. İşte Kadınlarda 18 Kaygı Belirtisi.

Kadınlarda 18 Kaygı Belirtisi

Anksiyete bozuklukları Amerika’daki en yaygın akıl hastalıklarındandır. Yaklaşık 6,8 milyon yetişkin belirli anksiyete bozuklukları yaşamaktadır. Bu anksiyete belirtilerinden kadınların etkilenme olasılığı, erkeklerden iki kat daha fazladır. Kadınlarda (ayrıca erkeklerde) yaygın anksiyete belirtileri nelerdir? Sizler için sıraladık;

  1. Sürekli endişe ve gerginlik duyguları
  2. Basit, günlük görevler hakkında endişelenmek
  3.  Bir türlü rahatlayamama
  4. Sorunlara gerçekçi olmayan bir bakış ile bakma
  5. Konsantrasyon zorluğu yaşama
  6. Huzursuzluk ve “gergin” veya kolayca ürkme
  7. Her zaman yorgun hissetmek
  8. Sinirlilik ve ruh hali değişimleri
  9. Uykuya dalma veya uykuda kalma zorluğu
  10. Sık sık baş ağrısı
  11. Depresyon belirtileri
  12. Kas gerginliği, ağrılar ve vücut ağrıları
  13. Titreme veya seğirme
  14. Yutma güçlüğü çekme
  15. Çok terlemek
  16. Baş dönmesi veya nefes darlığı hissetmek
  17. Mide ağrıları ve mide bulantısı yaşamak
  18. Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı hissetmek
Kadınlarda 18 Kaygı Belirtisi
Kadınlarda Anksiyete

Anksiyete Tedavisinde Lavantanın Etkileri

Lavanta, bilimsel araştırmacılar tarafından kaygı belirtilerini tedavi etmek için doğal ve etkili bir çözüm olduğu kanıtlanmış bir bitkidir. Aynı zamanda lavanta yağının, farmasötik ilaç lorazepam (Ativan) kadar etkili olduğu da kanıtlanmıştır. Yani lavantanın anti-anksiyete özelliklerini ve diğer birçok tıbbi faydaları olduğu bilimsel olarak doğrulanmıştır. İşte anksiyete tedavisinde lavantanın etkileri;

  1. Lavanta, huzursuzluk, gerginlik ve uykusuzluğa iyi gelir.
  2. Depresyon belirtilerine yardımcı olur.
  3. Migren ve eklem ağrısı gibi ağrılı ve iltihaplı durumlarda kullanılabilmektedir.
  4. Bunama ile ilgili ajitasyondan muzdarip insanlara yardımcı olabilmektedir.

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Fiziksel ve duygusal olarak dengeleyici bir kokuya sahip olan lavanta yağının vücut üzerindeki rahatlatıcı etkileri olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda dünyadaki en popüler esansiyel yağlardan olan lavanta yağının kanıtlanmış olan birçok faydası bulunmaktadır.

Alternatif tıpta sıklıkla kullanılmakta olan bitki çeşitlerindendir ve bilimsel olarak kanıtlanmış olan bir birçok faydası bulunmaktadır. Günümüzde de sağlığa olan faydaları sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilen lavanta, yağ ve çay olarak kullanılmaktadır. Güçlü antioksidan, antimikrobiyal, yatıştırıcı, sakinleştirici ve antidepresif özelliklerine sahiptir. Bu sebeple, hem kozmetik hem de terapötik olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır. Peki lavanta yağının faydaları nelerdir? Faydalarını saymakla bitmeyecek olan lavanta yağının nelere iyi geldiğini sizler için derledik.

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu