Yaşam

Daha Önce Hiç Toz Tavşanı Gördünüz Mü?

Evlerin en karanlık bölgelerinde, eşyaların en ulaşılmaz noktalarında, yatak ve koltuk altlarında bulunan toz tavşanları...

Öyle bir tavşan düşünün ki havuç ile beslenmiyor, en küçük yerlere bile sığabiliyor ve hızla çoğalabiliyor… Evet sizin de tahmin ettiğiniz gibi toz tavşanından bahsediyoruz. Toz tavşanı, evlerin en karanlık bölgelerinde, eşyaların en ulaşılmaz noktalarında, yatak, koltuk altlarında ve tahta eşyalarda bulunurlar. Peki neden adları toz tavşanlarıdır? En çok nerelerde bulunurlar? Ve toz tavşanlarından nasıl kurtuluruz? İşte cevabı…

Gizli Tehlike Toz Tavşanı

Toz tavşanları; genellikle eşyaların en ulaşılmaz noktalarında, yatak ve koltuk altlarında gördüğünüz küçük toplar halinde bulunan, tüylü ve birbirlerini hemen bulabilen toz birikintisidir. Uzun süre temizlenmeyen evlerde veya bölgelerde, eşyalarında altlarında birikebilen, toz toplarına birçoğunuz mutlaka rastlamışsınızdır. Bu toz toplarına toz tavşanları denmektedir. Hızla çoğalabilen bu toz toplarını oluşturan maddeler ise şunlardır:

Evinizde, tüy, toz, kir, deri hücreleri, hayvan tüyleri ve diğer mikroskobik parçacıkların birleşmesiyle ve statik elektriğin bu öğeleri birbirine bağlamasıyla oluşmaktadırlar.

Toz tavşanlarının zararını, sadece bulunduğu ortamı kirli göstermek olduğunu zannedenleriniz var ise size şöyle anlatalım. Eğer bir bölgede toz tavşanları var ise onlar maalesef ki bulundukları ortamda sabit kalmamaktadırlar. Yerlerinden ayrılıp yol aldıkları zaman; havalandırma ya da benzeri delikleri tıkayıp bozulmasına sağlar ve insanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olmaktadırlar.

Toz Tavşanlarından Nasıl Kurtuluruz?

Evinizde sıkça toz tavşanları görüyorsanız veyahut bir gün bunlarla karşı karşıya kalırsanız yapacağınız şey aslında çok basit. Dikkatli ve ayrıntılı bir toz alma ve temizlik bütün hepsinden kurtulmanızı sağlayacaktır. Evlerinizde veya bulunduğunuz bölgede düzenli olarak toz alır ve temizlik yaparsanız toz tavşanları sizin yanınıza uğramayacaktır. Temizliğinizi yaparken özellikle yastık, yatak, halı ve tahta eşyalar gibi daha çok toz tutacak şeyleri sıkça temizleyip tozlarını almalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu