Dizi / Film

Bakış Açınızı Değiştirecek En İyi 4 Film

Yaşamınıza, işinize ve teknolojiye karşı bakış açınızı değiştirecek en iyi filmlerden 4 tanesini sizler için derledik.

Yaşamınıza, işinize ve teknolojiye karşı bakış açınızı değiştirecek en iyi filmlerden 4 tanesini sizler için derledik. İşte Bakış Açınızı Değiştirecek En İyi 4 Film.

Size İlham Verecek 4 Film Önerisi

1. Her Şeyin Teorisi

Modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking’in hayatını ve karısı Jane Hawking ile olan ilişkisini, konu alan filmin yönetmen koltuğunda; James Marsh bulunurken senaryosu  ise; Jane Hawking ve Anthony McCarten’a aittir.

Yıl: 2014
Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior, Emily Watson

2. Jobs

Steve Jobs’un hayat hikâyesini konu alan filmin senaryosunu Matt Whiteley, yönetmenliğini ise Joshua Michael Stern üstlenmiştir. 2013 yapımı biyografik dram filmde; Apple’ın kurucusu olan ve 2011 yılında hayatını kaybeden teknoloji ve endüstri dâhisi Steve Jobs’un gençlik yıllarından başlayan hayat hikayesine konu almaktadır.

Yıl: 2013
Oyuncular: Ashton Kutcher, Josh Gad, Dermot Mulroney, Matthew Modine, Lukas Haas, J. K. Simmons

3. Snowden

Âmerikalı bilgisayar uzmanı, Edward Joseph Snowden’ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan Snowden; filminin senaryosunu Kieran Fitzgerald ile Oliver Stone kaleme alırken, Oliver Stone tarafından yönetilmiştir. Filmin konusu ise; Hükümetlerin “güvenlik” adı altında kişilerin; e-postalara, sosyal medya hesaplarına, cep telefonu mesajlarına, hard disklere, kredi kartı ekstelerine ve hatta bilgisayar kamerasına kadar erişebildiğini öğrenir. Hükümet gizli hesap olmadığını ve tüm bunların gizli kanunlarla yasallaştırıldığını öğrenen Edward Snowden, bu olayları 2013 Haziranı’nda tüm dünyaya duyurur. Snowden o anda “Amerikan tarihinin gördüğü en büyük vatan haini” ilan edilirken aynı zamanda da bir kahramana dönüşür.

Yıl: 2016
Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Nicholas Cage, Zachary Quinto, Tom Wilkinson

4. Sosyal Ağ

Milyonların sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hikayesini konu alan filmi; David Fincher yönetirken, senaryosu ise Aaron Sorkin ve Ben Mezrich aittir. Filmin konusu ise; sosyal medya denince günümüzde akla gelen ilk uygulamalardan olan Facebook’un arkasında yatan gerçekleri anlatmaktadır.

Yıl: 2010
Oyuncular: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Armie Hammer, Rooney Mara

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu