Teknoloji

Apple Kayıp Anahtarlarınızı 299 TL’ye Buluyor! Apple’dan Anlamsız Yenilik AirTag

Apple April 20 lansmanında yeni AirTag ürününü tanıttı. Ürünün işlevinden büyük fiyatı bir kenarda dursun biz hayatımıza bir sürpriz ile giren AirTag ürününü tanıyalım.

Apple April 20 lansmanında yeni AirTag ürününü tanıttı. Ürünün işlevinden büyük fiyatı bir kenarda dursun, biz hayatımıza bir sürpriz ile giren AirTag ürününü tanıyalım. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Her lansmanı ayrı bir heyecanla beklenen Apple, 20 Nisan lansmanında yüksek bir performans göstermedi. Her ne kadar Steve Jobs‘ın kemiklerini sızlatır derecede olan yenilikleriyle yapılan lansmanlar devam etsede; Apple beklenmedik bir ürünü hayatımıza soktu: AirTag.

Peki, Bu AirTag Nedir?

Apple, “kaybetme alışkanlığınız kayboluyor” sloganıyla hayatımıza soktuğu bu cihazı şöyle özetliyor:

AirTag ile eşyalarınızı bulmak inanılmaz kolay hale geliyor. Birini anahtarlarınıza takın, diğerini sırt çantanıza atın. Ve Bul uygulamasıyla eşyalarınızın nerede olduğunu görün. Bu kadar basit. Üstelik Bul uygulaması sayesinde Apple aygıtlarınızı da takip edebiliyor, ailenizin ve arkadaşlarınızın nerede olduklarından haberdar olabiliyorsunuz.

Evet yanlış anlamadık Apple kaybolan anahtarımızı bulmak için bu ürünü geliştirdi. 🙂 İşin espirisi bir yana hayatı kolaylaştıracak bir ürün olacağı kesin olan AirTag 299 TL fiyatla hayatımıza girmeseydi belki daha hoş olabilirdi.

Aslında bu ürün Apple’ın Nesnelerin İnterneti (IoT) dünyasında bundan sonra ciddi manada yer alacağının bir göstergesi. Her ne kadar olayı anlaşılabilir kılmak adına anahtarlıklar üzerinden örnek verilmiş olsada farkında olmak gerekir ki yakın zamanda nesnelerin interneti hayatımızın her alanında yer alacak.

AirTag Nasıl Kullanılır?

iPhone’unuzda yer alan BUL Uygulaması ile senkronize bir şekilde çalışan AirTag uygulaması sayesinde kaybolan ürünlerinizi yada takip etmek istediğiniz nesneleri hızlıca bulabilirsiniz. (Kim bilir belki sevgilinizi bile takip edebilirsiniz 🙂 ).

AirTag Nesne Bul uygulaması örnek haritası.
AirTag Nesne Bul uygulaması örnek haritası.

Bul uygulamasında yer alan nesneler alanına tıkladığınızda Apple’ın size açacağı bir harita sayesinde tüm nesnelerinizi takip edebileceksiniz. Kullanımı oldukça kolay olan bu haritada örneğin anahtarlığınız 5 metre sağınızda gibi yönlendirmelerle aradığınız her şeyi bulabileceksiniz.

AirTag’iniz, Bul ağında yer alan yakındaki aygıtların algılayabildiği güvenli bir Bluetooth sinyali yayıyor. Bu aygıtlar AirTag’inizin konumunu iCloud’a gönderiyor, siz de Bul uygulamasını açarak AirTag’inizin nerede olduğunu haritada görebiliyorsunuz. Tüm bu süreç, gizliliğinizi korumak için anonim ve şifrelenmiş olarak gerçekleşiyor. Üstelik AirTag o kadar verimli çalışıyor ki pil ömrü veya veri kullanımı hakkında endişelenmeniz gerekmiyor.

AirTag Nasıl Çalışır?

Çalışma mantığı oldukça basit olan AirTag. Basit manada anlatmak gerekirse; yaydığın sinyaller sayesinde etraftaki tüm cihazlara bir sinyal gönderiyor ve bu sinyallar o cihazlardan iCloud’a aktarılıyor. Ve iCloud cihazı bu sayede sürekli takip edebiliyor.

Tam bu noktada aklınıza şu soru geliyor olabilir. Güvenlimi? Başkaları görebilir mi? Apple bunun özel bir yolla şifrelendiğini ve cihazları sadece sahiplerinin görebileceğini söylüyor. Umarız öyledir. 🙂

Apple Event – April 20

Apple’ın 20 Nisan Etkinliği‘ni izleyebilmeniz için lansman filminin tam halini buraya bıraktık. Sizinde fikirlerinizi bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu