Ordan BurdanSeyahat

Antalya’nın En Güzel 5 Plajı

Türkiye'de en çok tercih edilen tatil şehirlerinden olan ve turistik açıdan çok zengin olan Antalya'nın en güzel 5 plajını sizler için derledik.

Antalya’nın En Güzel 5 Plajı… Tertemiz, masmavi suyu ve incecik kumsalları ile tatillerde en çok tercih edilen şehirlerden olan Antalya’nın en güzel plajlarını sizler için derledik.

Antalya’nın En Güzel 5 Plajı

1. Olimpos Plajı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alan ve Yazır köyü içerisinde bulunan Olimpos Plajı, Antalya’nın en güzel plajları listenin en başında yer almaktadır. Plaj, konum olarak, Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı içerinde yer almaktadır. Olimpos Plajına bir liman kenti olan Olympos Antik Kenti içinden dere boyunca yürüyerek de ulaşılmaktadır.

Olimpos Plajı

2. Çıralı Plajı

Olimpos plajının yanında yer alan Çıralı plajının, uzun kumsalı Caretta carettalara’ların yumurtlama bölgelerindendir. Çıralı Plajı, hafif taşlık ve kumlu bir yapıya sahip olmasına rağmen ziyaretçilerin ilgisi büyüktür.

Çıralı Plajı

3. Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulunan, son yılların en popüler plajlarındandır. Bir kanyon ağzı plajı olan Kaputaş, yer altından akmakta olan suyun deniz kıyısından, kumlar arasına süzüldüğünden dolayı en çok merak edilen plajlardandır. Masmavi suyu ve etrafındaki eşsiz manzarasıyla Kaputaş plajı, son yılların en gözde plajlarındandır.

Antalya'nın En Güzel 5 Plajı
Kaputaş Plajı

4. Kleopatra Plajı

Efsanesi kendisinden daha çok merak edilen Kleopatra Plajı, geniş sahili, altın rengi kumu ve berrak suyu ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Tarihi açıdan da büyük zenginliklere sahip olan Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Konyaaltı plajı; anlatılan efsanelere göre Mısır kraliçesi Kleopatra bu plajda yüzermiş. Girişi ücretsiz olan bu Konyaaltı plajının ziyaretçisi oldukça fazladır.

Kleopatra Plajı

5. Konyaaltı Plajı

Antalya’nın iki önemli sahillerinden biri olan Konyaaltı Plajı, 7 km uzunluğundadır. Şehir merkezine olan yakınlığı ve tertemiz suyu ile Antalya tatilcilerinin mutlaka uğradıkları, vazgeçilmez plajlardandır. Girişi ücretsiz olan Konyaaltı plajında, şezlong için 15 TL ve şemsiye içince 10 TL bir ücret mevcuttur.

Konyaaltı Plajı

Urla Plajları: Nefes Kesen Koylar

Plaj Çantanızı Kendiniz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu