Ordan BurdanSağlık

Yeterli ve Dengeli Beslenme Nedir Nasıl Yapılır?

Diyetisyen Elif Kübra Bostancı Kivi Tadında kullanıcılarının sosyal medyadan gönderdikleri soruları cevaplandırdı. Elif Kübra’nın “Yeterli ve Dengeli Beslenme Nedir Nasıl Yapılır?” sorusuna verdiği cevabı sizler için derledik.

Yeterli ve Dengeli Beslenme Nedir Nasıl Yapılır?

Yeterli ve dengeli beslenme, kişinin kendisine özgü olan ihtiyaçlarını sağlıklı protein, yağ ve karbonhidrat kaynaklarının sağlıyor olmasıdır. Bu oranı sağladıktan sonra besin içeriği ve besin kalitesi de bizler için oldukça önemlidir. Burada renkli ve çeşitli beslenme aslında bizim için ön planda. Beslenmemizde renkli sebzelere bol bol yer vermemiz gerekiyor. Günde, kişinin ihtiyacına göre 2-3 porsiyon renkli meyvelere yer verilmesi gerekiyor.

Özellikle kişilerin herhangi bir egzersiz durumu yoksa kilogram başına 0.8 g protein olacak şekilde protein desteği sağlaması gerekiyor. Ceviz, fındık, badem ve balık gibi sağlıklı yağ kaynaklarıyla desteklenmesi gerekiyor. Aynı zamanda yeterli lif alınmasını sağlamamız gerekiyor ki bu dönemde oldukça üzerinde durduğumuz probiyotik ve prebiyotik besin desteğini sağlayabilelim. Bağırsak sağlığımızda bizim için oldukça önemlidir bu nedenle oldukça lifli ve oldukça probiyotik ve prebiyotik içeriği yüksek gıdalar ile beslenmek gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu