Yaşam

Tiny Hause Nedir? Türkiye’nin İlk Tiny Hauseları

Amerika’da başlayarak tüm dünyada popüler olan Tiny Hause, küçük ev akımı anlamına gelen minimalist ve konforlu yaşam alanlarıdır. Türkiye’de son yıllarda öne çıkan Tiny Hause akımını başlatan Vagoon Hause’ın bu küçük evlerine talep oldukça yoğun.

Tiny Hause Nedir? Türkiye’nin İlk Tiny Hauseları

Tiny Hause Nedir? Türkiye'nin İlk Tiny Hauseları
Tiny Hause evlerden bir fotoğraf

Tiny Hause Nedir?

Tiny Hause, kısaca küçük ev akımıdır. Batının 2008 – 2012 yılları arasında oluşan Küresel Ekonomik Kriz nedeniyle daha küçük evlere yerleşerek daha az masraf ile yaşama fikrine bulduğu mimari çözümdür. Sarah Susanka’nın 2007 yılında yayınladığı “The not so big house” kitabı Tiny Hause fikrinin başlangıç noktası olarak kabul edilir. Tiny House, son yılların popüler yaşam şekli olan minimalist hayata ayak uyduran, doğayla iç içe ve çevreye daha az zarar veren yeni ev akımı.

Tiny Hause’ın Türkiye’de Ki Öncüsü “Vagoon Hause”

Vagoon Hause, dünya’da son yıllarda popüler olan Tiny House akımının Türkiye’de ki öncüsüdür. Minimalist ve taşınabilir evler olan bu Tiny Hause akımının ana felsefesi basit ama konforlu yapılarda sürdürülebilir bir hayattır. Amerika’da ki 5 milyondan fazla insan bu evlerde yaşamlarını sürdürmeye başlamışlardır. Adana’da Vagoon Hause markasını kuran Cem Demirer yılda 125 adetten fazla tır dorsesini eve dönüştürüyor. Tiny Hause’ın Türkiye’de ki öncüsü Vagoon Hause, müşterilerine daha az masraflı ve daha fazla konforlu yaşam alanları sunmaktadır.

Dünyanın En İlginç Mimarileri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu