Ordan BurdanTeknoloji

Telefon Bağımlılığını Azaltmak İçin 5 Tavsiye

Zamanımızın büyük bir bölümü çalan telefon, çağın en büyük sağlık problemlerindendir.

Telefon bağımlılığını azaltmak için 5 tavsiye: Çağımızın en büyük problemlerinden olan telefon bağımlılığı, insanlar arasındaki iletişimi tamamen bitirmiş durumdadır. Gerek aile içi gerekse bir toplum arasında herkesin başı eğik, bir iletişim aracı olan telefon ile uğraşırken, kimse kimsenin yüzüne bakmaz ve iletişim kuramaz hale gelmiştir.

Ayrıca zamanımızın büyük bir bölümünü çalan telefon, çağın en büyük sağlık problemlerindendir. Kendisine yavaş yavaş bağımlı yapmaktadır ve bunu yaparken kişi kaybettiği zaman dışında pek bir şey anlamamaktadır. Bu nedenle dünyada sahip olduğunuz en kıymetli ve paha biçilemez olan zamanınızı telefon ile harcamak yerine başka işlerle meşgul olabilirsiniz. Eğer sizde bir telefon bağımlısı ya da adayıysanız, aşağıda vermiş olduğumuz 5 maddelik kuralları incelemelisiniz. Bu kurallara uyduğunuz taktirde telefon bağımlılığınızın zamanla azaldığını ve bittiğini göreceksiniz. İşte telefon bağımlılığını azaltmak için 5 tavsiye.

Telefon Bağımlılığını Azaltmak İçin 5 Tavsiye

1. Telefon kullanma zamanını belirle.

Mesela; ‘günde toplam 2 saat telefon kullanacağım’ diye kendine kural koy. Bu kuralı sakın ihlal etme ve mümkün olduğu kadar telefondan uzak durmaya çalış.

2. Telefon senden uzakta kalsın.

Başka bir iş ile uğraşırken telefonunu senden uzak bir yere koymalısın. Böylece her canın sıkıldığında eline alamaz ve telefonunla uğraşamazsın.

3. Tamamen kapat!

Eğer o anda senin için gerçekten gerekli değilse, telefonunu kapatabilirsin. Kapattıktan sonra uzak bir yere de koyarsan bildirim gelemediği için bir süre sonra telefonun da aklına gelmeyecektir.

4. Başka işlerle meşgul ol.

Telefonu kullanmak yerine başka işlerle meşgul olabilirsin. Telefonu uzun süre kullanmak, bazı durumlarda bağımlılıktan değil, işsizlikten olmaktadır. Bu nedenle bir şeylerle meşgul olmalısın. Örneğin; film izleyebilir, kitap okuyabilir, yemek yapabilir ya da dışarı çıkabilirsin.

5. Uygulamaları sil ya da zaman aralığı belirle!

Bazen insanlar, telefondan çok telefonda yaptığı şeylere bağımlı olmaktadır. Bu nedenle seni meşgul eden uygulamaları gözden geçirmelisin. Gerçekten işene yaramayanları silmelisin. Eğer hobi olarak kullandığın ya da faydası olabilecek uygulamalar var ise onları da kendince bir zaman aralığı belirlemelisin. Örneğin; telefonda oyun oynuyorsan, saat 14.00 ile 15.20 arasında zamanlayabilirsin.

‘Ya ben ne yapsam elim o telefona kayıyor’ ya da ‘biraz bakayım diyorum, aradan 2 saat geçmiş oluyor’ diyorsan; evet haklısın ancak yukarıda verdiğimiz 5 maddeyi kararlı bir şekilde uygulamaya başlarsanız bağımlılığınızı azaltmış olursunuz. Telefon bağımlılığınızı azaltma istiyorsanız; telefonu başka bir yere koymalı, belirli zamanlarda kullanmalı ve boş sayfaları takipten çıkıp gereksiz uygulamaları silmelisiniz.

Her Kadının Telefonunda Olması Gereken 8 Uygulama İçin Tıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu