Ordan BurdanTeknoloji

Güvenli Alışveriş İçin Yapılması Gerekenler

Online alışverişin sıkça kullanıldığı bu dönemlerde en çok dikkat edilmesi gereken konulardandır güvenli alışveriş. Güvenli alışveriş için yapılması gerekenler nelerdir?

Güvenli Alışveriş İçin Yapılması Gerekenler

1. Öncelikle güvenli alışveriş için güvenli siteyi bulmalısınız

Sitenin https:// ile başlamasına ve güvenli kilit simgesinin olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda adres satırında yeşil onay işareti olan siteler Ticaret Bakanlığınca güvenilir kabul edilmektedir.

2. Orijinal adresler olduğundan amin olun

Alışveriş sitelerinin ya da uygulamaların kendi orijinal adresleri olduğundan emin olmalısınız. Az bilinen, ya da adı hiç duyulmayan sitelere şüpheyle yaklaşın. Sitelerin adresi, unvanı ve bilgilerinin tam olarak kayıtlı olması gerekmektedir.

3. Her site için farklı ve güçlü şifreler oluşturun

Her alışveriş sitesi hesabınız için farklı ve güçlü şifreler kullanın.

4. Sanal kart kullanın

Ödeme yaparken de sanal kart kullanmayı ve güvenli ödeme yöntemini seçmelisiniz. İnternet bankacılığından kredi kartınızın dijital bir kopyasını oluşturarak sanal kart oluşturun ve siteye kart bilgilerinizi kaydetmeyin.

5. Satış sözleşmesini okuyun

Sözleşme metinlerini okuyun ve bilgilerinizin nasıl kullanılacağını öğrenin. Eğer sözleşmeyi okumazsanız herhangi ters bir durumda hem haklarınızdan hem de yükümlülüklerinizden haberiniz olmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu