Ordan Burdan

Deniz Baysal Kimdir?

Kaçak Gelinler dizisiyle seyirci tarafından sevilen ve tanınan Deniz Baysal Yurtçu kimdir? Deniz Baysal Yurtçu’nun hayatı ve yer aldığı dizi filmler…

Deniz Baysal Kimdir?

5 Nisan 1991 yılında İzmir’de dünyaya gelen Deniz Baysal, ailenin en küçük çocuğudur. İlköğrenimini Karşıyaka İlköğretim Okulu’nda okuyan Deniz Baysal, Teğmen Ali Rıza Akıncı Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur. Daha sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde uluslararası ticaret okumuştur. 10 yıl boyunca Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nda eğitim gören oyuncu aynı zamanda burada tiyatro oyunculuğu da yapmıştır.

Deniz Baysal Kimdir?
Deniz Baysal

İlk olarak reklam filmleriyle kendini gösteren Deniz Baysal, 2011 yılında Derin Sular adlı dizide rol almıştır. Daha sonra 2012 yılında Babalar ve Evlatlar filminde rol almıştır. Filmden sonra popülaritesi artan oyuncu hemen ardından 2014 yılında Aşk Ekmek ve Hayaller dizisinde oynamıştır. Dizinin kısa sürmesiyle birlikte Deniz Baysal, aynı yıl Star TV’de yayınlanan Kaçak Gelinler dizisinde oynamıştır. Kaçak Gelinler dizisinde Kainat karakterine hayat veren oyuncu başrol olarak yer almıştır. Deniz Baysal daha sonra 2016 yılında Rüzgarın Kalbi, 217 yılında Fazilet Hanım ve Kızları dizilerinde oynamıştır. Oyuncu 2019 yılında 7. Koğuştaki Mucize adlı sinema filminde rol almış, aynı yıl Söz dizisinin kadrosuna dahil olmuştur. 2020 yılında Kanal D’de yayınlanmaya başlayan Hizmetçiler dizisinde rol almış ancak dizi kısa sürede yayından kalkmıştır. Deniz Baysal, son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Teşkilat dizisinde Zehra karakterini canlandırmıştır.

Deniz Baysal, 7 Eylül 2019’da Kolpa grubunun solisti Barış Yurtçu ile evlenmiştir.

Deniz Baysal İnstagram: denizbaysal_
Boy: 1,71 m
Burcu: Koç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu