Yaşam

Bulaşık Makinesi Nasıl Doldurulur?

Mutfaktaki en büyük yardımcılarımızdan olan bulaşık makinesi nasıl doldurulur? Bulaşıklarınızı makineden daha temiz ve daha kolay çıkartmanız için bir araştırma yaptık. Artık bulaşıklarınız daha temiz ve daha rahat yıkanacaklar. Ayrıca sizde zamandan tasarruf edeceksiniz. Peki ideal bulaşık makinesi doldurma yöntemleri nelerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Bulaşık Makinesi Nasıl Doldurulur?

Tabaklar

Makinenin en güçlü şekilde su püskürttüğü yer tam ortasıdır. Bu yüzden tüm tabaklar alt rafa yerleştirilmelidir ve makinenin tam ortasına bakmalıdır.

Tencere ve Tavalar

Makinelerde büyük yer kaplayan ve yerleri alt raf olması gereken tencere ve tavalar. Bunlarda tabaklarda olduğu gibi alt rafa yerleştirilmesi gereken ürünlerdir. Çünkü tencere ve tavalarda ki lekeler güçlü olacağı için, suyunda en güçlü geldiği yere yerleştirilmeleri gerekmektedir.

Bulaşık Makinesi Nasıl Doldurulur
Bulaşık Makinesi Yerleştirme

Kaseler

Eğer sizde kaselerini üst rafa yerleştirme taraftarı olanlardansanız bir daha düşünün deriz. Çünkü kaseler için en ideal yerleştirme yeri alt raftır. Kaselerinizi alt rafa aşağı bakacak şekilde yerleştirmek en doğrusudur. Bunun nedeni ise eğer kaselerinizi üst rafa yerleştirirseniz, iç taraftaki kirlerin temizlenmesi zorlaşır. Bu nedenle alt rafa bol suyun olduğu yere yerleştirilmeliler.

Bardaklar ve Kupalar

Bardak ve kupaların tertemiz ve parlak olabilmeleri için her zaman üst rafa yerleşmeleri gerekmektedir. Ancak burada önemli konu var ki o da, bardaklarınız yerleştirirken içleri daima alta bakmalıdır.

Çatak, Kaşık ve Bıçaklar

Çatak, kaşık ve bıçakları makinenize yerleştirirken sap kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirilmelidir. Tazyikli su da alt bölgede olduğundan işler daha da kolaylaşır. Böylece bulaşıklar daha kolay temizlenirler ve kirlerin akıp gitmesi de daha rahat olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu