Sağlık

Birlikte Tüketildiğinde Faydalı Olan Yiyecekler

Besinlerin insan vücuduna pek çok faydası bulunur. İşte birlikte tüketildiğinde daha faydalı olan yiyecekler...

Besinlerin insan vücuduna pek çok faydası bulunur. Kendi başlarına tüketildiğinde de bir çok faydası bulunsa da bazı besinlerin birlikte tüketilmesi tek tüketilmesinden daha fazla fayda sağlamaktadır. İşte birlikte tüketildiğinde daha faydalı olan yiyecekler…

Birlikte Tüketildiğinde Faydalı Olan Yiyecekler

Elma ve Bitter Çikolata

Elmada kateşin enzimi bulunur. Çikolatada ise antioksidan kersetin. Bunlar birlikte tüketildiği zaman bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser riskini azaltır ve zihni açar.

Domates ve Zeytinyağı

Domateste bulunan likopen kalp damarlarını iyileştirir ve damar tıkanıklığı oluşumunu önlemeye yardım eder. Zeytinyağı ise domatesle birlikte tüketildiğinde likopenin sindirimini kolaylaştırır.

Et ve Yeşil Yapraklı Sebze

Et demir yönünden zengin bir besindir. Özellikle C vitamini açısından yeşil yapraklı sebzelerle tüketildiğinde demirin emilimi artmaktadır.

Sert Kabuklu Çiğ Yemişler ve Kuru Meyveler

Çiğ yemişler sağlıklı yağ ve protein açısından zengin besinlerdir. Kuru meyvelerle birlikte tüketilmesi sindirimi kolaylaştırmaya yaramaktadır.

Süt ve Muz

Sütün içinde bolca Kalsiyum bulunmaktadır. Muz ise inülin yönünden oldukça zengindir. Bu iki besin birlikte tüketildiği zaman kalsiyumun emilimi daha iyi sağlanmaktadır.

Balık ve Limon

Balıkta Omega-3 yağ asidi bulunmaktadır. Limonun içinde bulunan antioksidan ve C vitamini balıkta bulunana bu yağ asidinin vücutta kullanımını sağlamaktadır.

Yumurta ve Maydanoz

Maydanozda C vitamini bulunur ve yumurtada bulunan demir mineralinin daha yüksek verimde kullanılmasını sağlamaktadır.

Ketojenik Diyet Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu