Kişisel BakımOrdan Burdan

Tonik Ne İşe Yarar?

Varlık nedeni bir türlü anlaşılmayan ve kıymeti bilinmeyen tonikler ne işe yarar?

Asya’da cilt bakımının göz bebeği olan toniklerdir. Çünkü temizliğin son adımı değil, nemlendirmenin, yani ciltteki su eksikliğini gidermenin ilk adımıdır. Dünya nüfusunda en yaygın sorun nemsizliktir. İster yağlı, ister kuru bir cildiniz olsun herkesin tek ortak problemidir, nemsiz bir cilt. Çünkü nemsiz bir cilt demek, güçsüz bir cilt demektir ve böyle bir ciltte, birçok problem çözülemez.

Toniklerle İlgili Yanlış Bilgiler

Yanlış: Tonikler cildinizde kalan makyaj/kir kalıntılarını temizler.

Doğrusu: makyaj ve kir kalıntılarını temizlemek, temizleyicilerinizin görevidir. Eğer tam temizlenmiyorsa, 2 sebebi vardır. Bunlar;

  1. Kötü bir temizleyicidir. (Direk çöpe atın)
  2. Makyaj/güneş koruyucu temizlemek için yağ bazlı temizleyici kullanmamışsınızdır. (Jel, köpük, krem, süt gibi temizleyiciler makyaj ve güneş kremi temizlemekte zorlanır.

Yanlış: Tonikler gözenekleri kapatır.

Doğru: Gözenekler anlık olarak açılıp kapamaz. Anlık olarak gözenek açıp kapatan ürünlerin çalışma şekli; gözeneğin etrafındaki deriyi şişirip, gözeneği daha küçük gibi göstermek. Ama bu etki sadece birkaç saat sürmektedir.

Tonik Ne İşe Yarar?

Öncelikle şunu açıklayalım. 3 tip tonik vardır. Bunlar;

1. Asit Tonikler

Gözeneklerin içini temizler (akne, siyah nokta ve gözenek probleminde etkilidir). Bazıları da cildin yüzeyinde çalışır, ölü derinin atılması, alttan yeni cildin gelmesi sayesinde aydınlık görünüm, renk eşitsizlikleri ve leke tedavisinde etkilidir.

2. Nemlendirici Tonikler

İster kuru, ister yağlı, nem problemi yaşayan tüm ciltlere nem sağlar, cilt bariyerini güçlendirir.

3. Alkol Bazlı Tonikler

Cildinize alkol sürmeyin, bunları kullandığınızda cildinizdeki problemler kötüleşebilir. Bu nedenle bu tarz tonikleri kullanmayın.

Bırakın Cildinize Kore Baksın!

Paraben Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu