Seyahat

Gaziantep Safari Parkı

Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde bulunan “Safari Parkı”nda 25 türden yaklaşık 250 hayvan, serbestçe dolaştıkları doğal ortamlarında görülebilecek.

Gaziantep Safari Parkı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla yapımına başlanan Safari Parkı, ziyaretçilerine Afrika’ya gitmeye gerek kalmadan safari imkanı sunuyor.

Yüz ölçümü ve 300 türde 7 binden fazla barındırdığı hayvanla Türkiye’de ilk, Avrupa’da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan hayvanat bahçesinin bir bölümüne yapılan Safari Park’ta, kızıl geyik, alageyik, ceylan, karaca, dağ keçisi, tibet öküzü, manda, deve, kanguru, lamalar, deve kuşu, zebra gibi bir arada yaşayabilecek 25 farklı türden yaklaşık 250 hayvan, doğal ortamlarında özgürce dolaşmaktadır.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve 150 dönüm arazi üzerine inşa edilen parkı vatandaşlar, özel tasarlanan araçlara binerek, doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı bulmaktadır.

Gaziantep Safari Parkında Neler Var?

Tropik ortamda yaşayan kuşlar için kışın ısıtılan kapalı bölümler de mevcuttur. Kuş kafesinde 90 tür ve 950 adet hayvan bulunmaktadır. Deniz ve tatlı su canlılarının bulunduğu akvaryum bölümü 1200 m² alana sahip ve 450 ton su kapasitelidir.3 adet deniz akvaryumu ve 18 adet tatlı su akvaryumu olmak üzere toplam 21 adet akvaryum bulunmaktadır. 82 tür ve 3250 adet balığımız mevcuttur.

Çift tırnaklılar her cins kendileri için ayrılan 20–25–30 dönümlük alanlar içinde etrafı şok telleri ile muhafaza edilmektedirler. Maymun evi yazlık ve kışlık olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Toplamda 8 tür ve 35 adet maymun bulunmaktadır.

Hayvanat Bahçemizde Türkiye’nin ilk safari parkının açılışı 2015 yılı 23 Nisan’da yapılmıştır. Safari parkı yaklaşık 200 Dönümlük bir arazi üzerine inşa edilmiş içerisinde, Kızıl geyikler, Alageyikler, Benekli Geyikler, Ceylanlar, Karacalar, Dağ Keçileri, Tiftik Keçileri, Kamerun Koyunları, Maymunlar, Haflinger ve Midilli Atları, Kangurular. Tibet Öküzleri, Mandalar, Develer, Kangurular, Lamalar, Deve Kuşları, Tavus Kuşları vb. birbiri ile bir arada yaşayabilen 25 farklı türde toplam 257 adet hayvan ile yaklaşık 50 farklı türde 500 adet kanatlı hayvan bulunmakta olup ayrıca hayvanların yaşamlarını ikame edecek yemlikleri, suluklar hayvanların serinlemesi için iki adet doğal gölet bulunmaktadır.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Türkiye’nin en geniş alanına sahip Hayvanat Bahçesi konumunda olup, Türkiye ve Dünya Turizminin TUR listesinde girip, Başta Güney Doğu Anadolu Bölgesi illeri olmak üzere tüm Türkiye’den, Komşu ülkelerden ve Dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi ağırlamaktadır. Bu gün Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci Dünyanın ise ilk dört hayvanat bahçesinden birisidir.

Çocuklu Ailelerin Gidebileceği Tatil Yerleri

“Kafiristan” | Böyle Bir Yer Var mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu