Dizi / Film

En İyi 5 Biyografik Dizi

Yaşanmış gerçek hikayelerden esinlenerek yapılmış, içinde kaybolacağınız en iyi 5 biyografik dizi.

En İyi 5 Biyografik Dizi

1. Narcos – 2015 (8,9)

Konusu: Escobar’ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

2. The Crown – 2016 (8,7)

Konusu: Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edinmektedir. II. Elizabeth’in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır.

3. Feud – 2017 (8,6)

Konusu: Her sezonunda farklı bir konuyu ele alan Feud dizisinin ilk sezon konusu; What Ever Happened to Baby Jane filminin çekimleri sırasında Joan Crawford ile Bette Davis’in yaşadıklarıdır.

4. John Adams – 2008 (8,6)

Konusu: Amerika’nın bağımsızlık savaşı ve kuruluş aşamasındaki ilk 50 yılını konu alan mini dizidir. İdealist avukat John Adams, ABD’nin tarihteki ikinci başkanlığına kadar yükselen politik hikayesi ve dramatik aile hayatını konu edinmektedir.

5. Spartacus – 2010/2013 (8,5)

Konusu: MÖ 73-71 arasında Roma Cumhuriyeti’ne karşı büyük bir köle ayaklanması başlatan Trak gladyatörün hayatını konu edinmektedir. Spartacus: Blood and Sand, yurdundan ve sevdiği kadından koparılan bir adamın, kanlı arenalarda küllerinden doğuş öyküsünü anlatıyor.

Yönetmen Koltuğunda Kadınların Oturduğu En iyi 5 film

Tarihi Değiştiren Kadınlar

Tarihi Değiştiren Kadınlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu