Ordan BurdanYaşam

Dünya Tarihinin En Zengin 5 İnsanı

Yapılan araştırmalar sonucu dünya tarihinde büyük olaylar başarmış ve büyük servetlere sahip birçok kişi vardır. Peki dünya tarihinde bilinen en zengin insanları kimlerdir? İşte dünya tarihinin en zengin 5 insanı.

Dünya Tarihinin En Zengin 5 İnsanı

1. Büyük İskender

Dünya Tarihinin En Zengin 5 İnsanı
Büyük İskender

Dünya tarihinin gördüğü en büyük imparatorluğu kuran Büyük İskender, 32 yaşındayken canlı canlı gömüldüğü bilinmektedir. İmparatorluğu, Balkanlar’dan Pakistan’a kadar uzanana İskender, MÖ 323’te İskender hastalanmıştır. 12 gün süren dayanılmaz bir acının ardından öldüğünü düşünülen İmparatorun, bedeni herhangi bir çürüme göstermemiştir. Günümüz bilim adamları bu durumu; İskender’in Guillain-Barré Sendromuna yakalandığına, yani sadece felç olduğuna ve zihinsel olarak her şeyin farkında olduğu şeklinde açıklamaktadırlar.

2. Leif Eriksson

Dünya Tarihinin En Zengin 5 İnsanı
Leif Eriksson

Viking şefi Leif Eriksson, Kristof Kolomb Amerika’yı “keşfetmeden” yarım bin yıl önce, Grönland’dan ms. 1000 yılında Newfoundland Adası’na inmiştir. Leif Eriksson komutasındaki Vikingler, Newfoundland’a yerleşmenin yanı sıra Labrador’u da keşfedip daha kuzeyde Kanada’ya yerleşmişlerdir. Leif Eriksson, bu keşfinden sonra çok para kazanmaya başlamıştır ve dünya tarihinin gördüğü en zengin ikinci isim olmuştur.

3. Julius Sezar

Dünya Tarihinin En Zengin İnsanları
Julius Sezar

Dünya tarihinin en etkili insanlarından birisi olarak kabul edilen Julius Sezar, güçlü bir politik liderdir. Aynı zamanda iyi bir hatip ve güçlü bir yazar olan Julius Sezar, eylemleriyle Roma Cumhuriyeti’nin Roma İmparatorluğu’na dönüşmesinde kritik bir rol oynamıştır. Kazandığı serveti ile de tarihin en zengin insanları arasına girmeyi başarmıştır.

4. Tsutomu Yamaguchi

Dünya Tarihinin En Zengin 5 İnsanı
Tsutomu Yamaguchi

Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarından sağ kurtulan tek kişi Japon mühendis Tsutomu Yamaguchi. Yamaguchi 16 Mart 1916 tarihinde Nagasaki şehrinde doğmuştur. Ortaöğretim okulundan mezun olduktan sonra Nagasaki Mitsubishi Tersanesi’ne girdi ve firmanın donanım tasarım bölümünde tasarımcı olarak çalıştı. Tsutomu Yamaguchi, dünya tarihinin en zengin dördüncü kişisidir.

5. Ching Shih

Dünya Tarihinin En Zengin İnsanları
Ching Shih

Ching Shih, dünya tarihinin en başarılı kadın korsanıdır. 19. yüzyılın başlarında Qing hanedanlığının Jiaqing İmparatoru döneminde, Çin Denizlerini terörize eden Çinli bir korsan lideriydi. Çin çevresindeki tüm denizleri terörize eden Kızıl Bayrak Filosu o kadar korkutucu bir akıncı grubuydu ki, Çin hükümeti sonunda Ching Shih’i ve tüm filosunu, sırf onları açık denizlere çıkarmak için affetmişti.

Tarihin Akışını Değiştiren Kadın: Theodora

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu