Kişisel Bakım

Sütün Cilde Faydaları Nelerdir?

Sütün genel olarak insan vücuduna saymakla bitmeyecek faydaları vardır. Doğduğumuz günden süt içmeye başlar sütün faydalarıyla büyür ve gelişiriz. Sütün hayatımıza etkisi azımsanmayacak kadar çoktur. Süt sadece fiziksel açıdan geliştirmekle kalmaz aynı zamanda cildi onarır ve bakım da yapar. Birçok faydası bulunan sütün cilde olan faydalarını gelin hep birlikte öğrenelim…

Sütün Cilde Faydaları Nelerdir?

Düzenli olarak süt tüketmek kasları ve kemikleri güçlendirmekle kalmıyor cildi derinlemesine temizleyerek ölü hücrelerden arınmasına da yardım ediyor. Sütü sadece içmekle değil cilde çeşitli uygulamalar yaparak faydalarından yararlanmak mümkündür.

Süt maskesi yapmak kuru cilde sahip olan kişilerin ciltlerini nemlendirirken aynı zamanda ciltte oluşan kuruluğa ve pullanmaya çözüm olur. Ham süt ile hazırlanan maskeler yağlı ve karma ciltlere besleyici etkisini gösterir.

sütün cilde faydaları

Cildi derinlemesine temizleyerek ölü hücrelerden arındırıyor. Cildi siyah noktalardan temizliyor.

Süt ciltteki ton dengesizliklerini, güneş lekelerini ve koyu lekelerin temizlenip cildin tek renk olmasına yarar sağlar.

Protein ve aminoasitler açısından zengin olan süt ciltte oluşan çizgilere ve kırışıklıklara iyi geliyor. Daha genç bir görünüm kazandırıyor.

Süt; egzama, sedef vb. cilt hastalıkları yüzünden tahriş olan cildin onarılmasını ve cildin eski sağlığına kavuşmasını sağlıyor.

Cildi koruyucu bir kalkan görevi gören süt güneşin UV ışınlarına karşı cildi koruyucu etkisi bulunuyor.

Ham süt sivilce ve aknelerin üzerine sürüldüğünde yatıştırma özelliğine sahiptir.

 

Probiyotik Nedir? Faydaları Nelerdir?

Badem Sütü Mü? İnek Sütü Mü Tüketmeliyiz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu