Sağlık

Sağlığa En Faydalı 4 Tohum

Tohumlar, sağlığınız ve güzelliğiniz için birçok fayda sağlar. Protein, lif, demir, omega-3 yağ asitleri gibi vücudun ihtiyacı olduğu besin değerlerini tamamen karşılayan ve sağlığa en faydalı 4 tohumu sizler için sıraladık.

Sağlığa En Faydalı 4 Tohum

1. Keten Tohumu

Yağ: 42 g
Lif: 27 g
Protein: 18.5 g

Keten tohumu çok önemli bir fonksiyonel gıdadır. Keten tohumu, diğer bitki bazlı gıdalar gibi antioksidan bakımından zengindir. İçerdiği B12 vitamini sayesinde unutkanlık konusunda etkili, Alzheimer hastalığının önlenmesinde de yardımcıdır. İyi bir Omega-3, magnezyum ve kalsiyum kaynağıdır. Güçlü bir antioksidandır. Öğütülerek tüketilmesi önerilir.

2. Kenevir Tohumu

Yağ: 45.5 g
Lif: 3.7 g
Protein: 38 g

Besleyici ve şifa kaynağı olan kenevir tohumu, veganlar ve sağlıklı yaşam fanatikleri tarafından oldukça fazla tüketilmektedir. En iyi bitkisel protein kaynağı olan kenevir tohumu, 8 temel aminoasidi içerir. Aynı zamanda çinko, bakır ve demir kaynağıdır.

3. Chia Tohumu

Yağ: 31 g
Lif: 34 g
Protein:
17 g

Chia tohumu, ülkemizde son yıllarda popüler olmaya başlayan çok sağlıklı bir besindir. Chia tohumu tüketilmeye başlandığı andan itibaren, enerjinizin arttığını ve sindirim sisteminizin düzene girdiğini fark edeceksiniz. İnanılmaz bir lif kaynağı olan chia tohumu her gün tüketildiği takdirde günlük lif ihtiyacını karşılar. Chia tohumu, mineral, vitamin, omega-3 yağları ve protein bakımından çok zengindir. Güçlü bir lif ve antioksidan kaynağıdır. İltihap giderici, enerji arttırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı özelliği vardır.

4. Kabak Çekirdeği

Yağ: 46.7 g
Lif: 13.3 g
Protein: 30 g

Kuruyemiş olarak severek tükettiğimiz kabak çekirdeğinin faydaları saymakla bitmeyecek derecededir. Ay çekirdeğinin aksine, yağ oranı çok daha düşük olduğu için daha fazla tüketilen kabak çekirdeği, bal kabağının içindeki çekirdeklerin kurutulmasıyla elde edilir. Kabak çekirdeğinin içerisinde; çinko, kalsiyum, A, B, E vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda güçlü bir Omega-3 kaynağıdır. Anti inflamatuardır ve cildi gençleştirir.

 

Cucamelon (Meksika Karpuzu) Nedir? Faydaları Nelerdir?

Geçirgen Bağırsak Sendromu (Leaky Gut) Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu