Sağlık

Cucamelon (Meksika Karpuzu) Nedir? Faydaları Nelerdir?

Cucamelon, Meksika ve Orta  Amerika‘ya özgü bir meyvedir. Minyatür bir karpuzu andıran cucamelon üzüm büyüklüğündedir ve ekşimsi salatalık tadı vardır. Cucamelon (Meksika Karpuzu) Nedir? Cucamelonun Faydaları Nelerdir?

Cucamelon (Meksika Karpuzu) Nedir? Faydaları Nelerdir?

Cucamelon (Meksika Karpuzu) Nedir?

Cucamelon, Melothria scabra olarak da bilinen salatalık ailesinin bir üyesidir. Cucamelona yetiştiği yerlerde fare kavunu, Meksika ekşi salatalığı ve Meksika karpuzu da denir. Dışarıdan bakıldığında üzüm ve kabuğuyla küçük bir karpuza benzeyen cucamelonun tadı ise salatalığa benzer. Cucaelon dünyada ki tek GDO’suz meyve olarak bilinir.

cucamelon

Cucamelon Faydaları Nelerdir?

İçerisinde yüksek oranda antioksidan içeren cucamelonun (Meksika karpuzu) birçok faydası bulunmaktadır. Cucamelonun faydalarını sizler için şöyle sıraladık:

  • C, E, K Potasyum ve Lif içeren bir meyvedir.
  • Felç riskini azaltıcı özelliği bulunur.
  • Kalori ve yağ oranı düşük olduğundan kilo vermek isteyenler için ideal besinler arasındadır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İştah açma özelliğine sahip bir meyvedir.
  • Sindirimi kolaylaştırarak hazımsızlığa iyi gelir.

Cucamelon Nasıl Yetiştirilir?

Cucamelon ülkemizde de yetiştirilebilen bir meyvedir. Meksika karpuzunun tohumunun ekilmesiyle yetiştirilen sürüngen bir bitkidir. Çabuk yayınlan ve meyve verimi yüksektir. Dişi ve erkek çiçekler bir arada bulunduğundan dolayı arıya ihtiyaç duymadan çiçekler tozlaşarak kendilerini dölleyebilme özelliğine sahiptirler. Cucamelonun yetişme koşulları salatalık ile aynıdır.

Cucamelon salatası

Cucamelon Nasıl Tüketilir?

Cucamelon çiğ olarak tüketilebildiği gibi salataların içine katarak da tüketilen bir meyvedir. Turşu yapılarak da tüketilebilir. Cacık, meyve salatası gibi yiyeceklerin içerisinde kullanılabilir. Kısacası salatalığın kullanıldığı her yerde kullanılabilir.

 

Geçirgen Bağırsak Sendromu (Leaky Gut) Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu