Sağlık

Kandırıldık! “Çünkü Kahvaltı Faydalı Değil”

Kahvaltı, sağlıklı beslenme ve sağlıklı bir vücuda sahip olma konusunda çok önemli bir yere sahip değildir. yıllardır alışılagelmiş

bilgisi aslında teorik olarak yalandır. Geçmiş yıllara baktığımızda da bu cümleyi ilk insanlara aşılayanlar 1950’lerdeki ‘Kelloggs’ Mısır Gevreklerinin üzerinde yazan reklam sloganı olmuştur. Peki neden kahvaltı o kadar da önemli değil Fitoterapi ve Konsültan uzmanı Dr. Can Çiftçi açıklıyor…

Kandırıldık! “Çünkü Kahvaltı Faydalı Değil”

Kilo verme ve sağlıklı beslenme sürecinde kahvaltı sandığınız kadar büyük bir öneme sahip değil. Yani kahvaltının faydaları abartılacak bir konumda değil. Bu noktada doğruları görmenizi ve kahvaltı hakkında kafanızdaki tabulardan kurtulmanızı istiyorum.

Doğada hiçbir canlı kahvaltı yapmaz. Uykusundan uyanan memeli canlılar güne başlarken direk olarak yemek yemek yerine güne skince başlayıp daha sonrasında avın yakalayıp veya yiyeceği yemeği toplayıp sonrasında tüketmektedirler. Dolayısıyla aslında canlılar kahvaltıyı uyandıktan birkaç saat sonra yapmaktadır. Dolayısıyla bizler gibi yataktan kalkar kalmaz mutfağa gidip bir şeyler hazırlayıp tüketmek hiçbir canlının doğasında yoktur. Bu tarz beslenme metabolizma dengemizi de değiştirmektedir.

Bir başka konu ise kilo verme konusudur. Kahvaltı yapmayan insanların kilo veremeyeceği düşünülür. Ama bu en büyük hatadır. Çünkü kahvaltı yapmak insanların daha sık beslenmesine sebep olmaktadır. Daha sık beslenme de kalori alımını artırmaktadır. Yapılan araştırmalarda kahvaltı yapmayan insanların ortalama kalori alımını daha az olduğunu gösteriyor. Bununla beraber kahvaltı yapmayan insanlar, sık acıkmadıkları için gün içerisinde daha az öğün yapıyorlar ve bu da insülin pikini azaltmaktadır.

Ketofasting: Ketojenik Beslenme Nedir?

Ketofasting: Ketojenik Beslenme ve Aralıklı Oruç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu