MutfakOrdan Burdan

Yeşil Çay ile Yapılabilecek Tarifler

Nefis lezzeti, birçok faydası ve çok hoş aromasıyla yeşil çayı tüketmenin alternatif yolları.

Dünyanın en sağlıklı içecekleri arasında yer alan ve güçlü bir antioksidan olan yeşil çayı, sadece çay olarak tüketmek zorunda değilsin İşte yeşil çay ile yapılabilecek enfes lezzetli tarifler…

Yeşil Çay ile Yapılabilecek Tarifler

Çorbalara ekleyebilirsin

Yeşil çay; yumuşak dengeli bir aroma katacağı için çorbalara, güveçlere ve soslara, ekleyebilirisin. Bunun için tek yapman gereken et suyu, krema veya sebze suyunu ısıtıp, çayı suda olduğu gibi demleyerek kullanmak.

Toz haline getirerek baharat olarak değerlendirebilirsin

Yeşil Çayı öğütmek için bir kahve veya baharat değirmeni kullanabilirsin. Ardından doğrudan soslarda, glaze’leme yaparken veya fırınlanmış ürünlere kullanabilirsin. Hemde bu yöntemle demlemeye veya başka bir işleme hiç gerek kalmaz.

Bir baharat karışımı hazırlayabilirsin

İnce öğütülmüş yeşil çayı diğer baharatlarla karıştırabilirsin. Fındık, fıstık gibi ürünleri kavururken tat vermesi için kullanabilirsin ya da pişirdikten sonra balıkların üzerine serperek özel bir tat yakalayabilirsin.

Tariflerdeki suyu çayla değiştirebilirsin

Bu yöntem, yeşil çay ile yemek pişirmenin en kolay yoludur. Herhangi bir tarifte suyun bir kısmı veya tamamı için demlenip oda sıcaklığında soğutulmuş yeşil çayı ilave edebilirsin. Eğer doğru teknikleri kullanırsan, yeşil çay yemeklere hafif dumanlı, çiçeksi, çimenli ve hatta baharatlı aromalar katar.

Soğuk çay çeşitleri hazırlayabilirsin

Yeşil çay, taze sıkılmış narenciye suları ile bal ve nane yapraklarıyla birleşince harika, ferahlatıcı bir buzlu çaya dönüşür. Demlediğin yeşil çayı soğuttuktan sonra ananas, karpuz, şeftali gibi tatlı meyvelerin sularıyla karıştırarak da lezzetli yaz içecekleri hazırlayabilirsin.

Vanilyalı Buzlu Yeşil Çay Tarifi

Yeşil çaylı smoothie’ler yapabilirsin

Yeşil çayı normal kıvamından biraz daha yoğun şekilde demleyip soğutarak nefis smoohthie’ler hazırlayabilirsin. Biraz muz ve dondurmaya eklediğin yeşil çayı blender yardımıyla pürüzsüz hale getirmen yeterli. Dilersen dondurma yerine yoğurt kullanarak daha hafif bir lezzet elde edebilirsin.

Bu Pudinge Aşık Olacaksınız! Yeşil Çaylı ve Baharatlı Puding

Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu