Yaşam

Daha Sağlıklı ve Mutlu Bir İlişkinin Anahtarları

Her çift yaşadığı ilişkiden keyif almak ve huzurlu olmak ister. Peki bunun bir sırrı var mıdır? Daha Sağlıklı ve Mutlu Bir İlişkinin Anahtarları

Daha Sağlıklı ve Mutlu Bir İlişkinin Anahtarları

Karşılıklı Saygı

Söz konusu ise buna her kişiye, her ilişkiye, her olayı dahil etmek mümkün. Kişiler arası ilişkiler nezdinde baktığımız takdirde saygıyı karşıdaki kişinin yaptığı ve söylediği her şeyi kabul etmekten ziyade; katılınmayan durumlarda sergilenen yargılayıcı olmayan tavır olarak ifade edebiliriz. Hem saygı duyuyor hem de saygı görüyorsanız bu birbirinize karşı duyduğunuz sevgi ve hayranlığı da artıracaktır. Bir ilişkide biri diğerini hor görüyorsa ve sözel fiziksel istismara maruz bırakıyorsa kaybeden her iki taraftır. Herkesin birbirini fütursuzca yargılamaya başladığı şu günlerde siz karşınızdakini anlamayı deneyin.

Tartışın Ama Kavga Etmeyin

Belirli bir dozda gittiği sürece tartışma sağlıklı bir davranıştır. Sesinizi yükseltmeden, kendinizi savunmaya almadan kimin haklı olduğunu bulma yerine sorunları ve çözüm yollarını masaya yatırmaya deneyin. Herkesin değişmeyen yönleri vardır. Bunları açıkça konuşun. Önceden kabul ettiğiniz davranışları sonradan değiştirmeye çalışmak sizi içinden çıkamayacağınız bir tartışmaya da çekebilir.

Ebeveynseniz Tutarlılık Önemli

Çocuklarınız varsa ve ikiniz de onlara karşı farklı tarzlarda davranıyorsanız bu konu hem sizin hem de çocuklarınız için ciddi bir sorun olacaktır. Nasıl davranacağınıza beraber karar verin. Çocuğunuz henüz yok ise ve çocuk sahibi olmayı düşüyorsanız bu konuyu şimdiden konuşmalısınız.

Maddiyat

Maddi konularda yaşanan sıkıntılar da azımsanmayacak derecededir. Her iki taraf da nereye ne derece harcama yaptığını evde hangi harcamaları kimin üstleneceğini önceden konuşmalıdır. Gizli hesap gizli harcamalar ilişkide ki samimiyeti yıpratabilir.

Ortak Hedef ve Değerler

Birbirinizden farklı ilgi alanlarına sahip olabilirsiniz. Bu, ilişkiyi olumlu yönde etkileyebilir ama ortak hedef ve değerler paylaşmak önemli bir noktadır. Çocuklarınızın geleceğini ileride birlikte neler yapma istediğinizi, neleri birlikte keşfetmek istediğinizi, hayattan neler beklediğinizi belirleyip ona ulaşmak için beraber çaba sarf edin.

Eğlence

Eğlenmeye vakit ayırın. Tüm sıkıntılarınızı bir kenara bırakıp, anı yaşama hakkınızı birbirinizden almayın.

Bilimsel Olarak Anksiyeteyi Hafifleten 4 Şarkı

Gülseren Budayıcıoğlu – Özgüven Nasıl Kazanılır?

Öfke Kontrol Bozukluğu Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu