Sağlık

Korona Ve Grip Nasıl Ayırt Edilir?

2020 yılında hayatımıza giren korona virüsü ve mevsim geçişlerinin en bilinen hastalığı olan grip birbirine benzer mi? Korona Ve Grip Nasıl Ayırt Edilir?

Korona virüs, insanlarda ve hayvanlar üzerinde hastalığa neden olabilecek büyük bir virüs ailesidir. Çin’de 2019’un Aralık ayında ortaya çıkmaya başlayan solunum yolu hastalıklarındandır. Korona; ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtilerin yanında zatürre gibi ciddi bir hastalığa da yol açar. Grip ise influenza denen virüslerin oluşturduğu mevsimsel bir hastalıktır.

Korona Ve Grip Nasıl Ayırt Edilir?

Grip Nedir?

Tıptaki adıyla İnfluenza olarak bilinen gripinfluenza virüslerinden kaynaklanan burun, boğaz ve sonrasında akciğerlere ilerleyen solunum yolu enfeksiyonudur. Bu enfeksiyonun en sık görüldüğü zamanlar ise sonbahar, kış, ilkbahar ayları ve mevsim geçişleridir. Her yıl dünya genelinde ortalama 4 milyon insanı etkisi altına alırken, 250 bin ila 500 bin kişinin de ölümüne neden olur.

Grip Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayın…

Korona Virüsü Nedir?

Korona virüs, 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan virüs ailesidir. İnsan korona virüsleri genellikle hafif ve orta şiddette üst solunum yolu hastalıklarına neden olur. Korona virüsün dört alt grubu vardır. Bunlar alfa, beta, gama ve yeni bulunan delta virüsleri vardır. Korona virüs ilk olarak 1960 yılının ortalarında bulunmuş bir virüstür.

Korona Virüs Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayın…

Korona Ve Gribin Farkları Nelerdir?

Grip mevsimsel bir hastalıktır. Mevsim geçişlerinde görülen ve ağır geçirilen solunum yolu hastalığıdır. Gribin belirtileri yüksek ateş, solunum sıkıntısı, eklem ve kas ağrılarıdır. Grip üst solunum yolunda kalıp akciğere inmediği için zatürreye neden olmaz. Korona virüs  belirtileri ise grip ile aynıdır fakat daha çabuk etki edip daha hızlı akciğere iner ve akciğere indiği için zatürreye neden olur.

Korona Virüsü Nedir? Nasıl Bulaşır? (Çin’den Yayılan Virüs)

Grip

Grip Ve Nezle Aynı Hastalık Değildir! Grip Ve Nezlenin Farkı Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu