Yaşam

Alışverişte Tasarruf Etmenin Yolları

Alışverişte tasurruf etmek sanıldığı kadar zor değil uygulayacağınız bir kaç adımda alışveriş yaparken tasarruf edebilirsiniz.

Sizlerde dışarı çıkarken alacak bir şeyi olmayıp eve döndüğünde eli kolu dolu olanlardan mısınız? Alışveriş yaparken önemli olan şey neye ihtiyacın olduğunu ve ne alman gerektiğini bilmektir.

1. İhtiyaç Listesi Çıkarın

Alışverişe gitmeden önce yapacağınız ilk ve en önemli şey tabi ki de alışveriş listesi çıkarmak. Alışveriş listesi çıkarmadan alışverişe gitmek bütçeniz açısından oldukça zararlı olabilir. Bundan dolayı alınacak her şeyi bir kağıda ve ya telefona not alıp alışverişe öyle çıkılmalı. Bu sayede sadece ihtiyacınız olan malzemeleri alıp alışverişi tamamlamış olursunuz.

2. İndirimleri Takip Edin

İnternet indirimleri ve ya büyük marketlerin indirim günlerini takip ederek alışverişlerinizi o güne denk getirip alışveriş yapabilirsiniz. Normal zamanlarda yapılan alışverişten daha karlı bir alışveriş gerçekleştirmiş olursunuz.

3. Marka Takıntısı

Kıyafet alışverişlerinde marka her zaman önemli değildir. Aynı kalitede daha uygun fiyatlara esnaf ve ya pazar gibi yerlerden daha çok kıyafet satın alabilirsiniz.

4. Alışverişe Aç Gitmeyin

Özellikle mutfak alışverişine giderken aç gitmemeye dikkat edin. Aç olduğunuz için her şeyi ihtiyacınız olarak görebilir ve her şeyi almak isteyebilirsiniz.

5. Pazarlık Yapın

Alışveriş yaptığınız yerlerde malzemelerde mutlaka bir pazarlık payı bulunur. Bunun için alışveriş yaparken pazarlık yapmaktan çekinmeyin.

6. Başka Şeylere Kapılmamaya Dikkat Edin

Alışverişe çıkarken liste yapmak başka şeylere kapılmamak açısından önemlidir. Alışveriş yaparken sizi çeken cazip şeylerle karşılaşabilirsiniz. Eve gittiğiniz de ihtiyacınızdan fazla alışveriş yapmış ve fazla para harcamış olduğunuz için kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Bunun için listenize odaklanıp alışverişi öyle devam etmelisiniz.

7. Gerektiği Kadar Bütçe Alın

Alışverişe çıkarken en etkili yöntemlerden biride yanınıza listesini yaptığınız malzemelere yetecek kadar para almak. Kredi kartı kullanıyorsanız da alışveriş kartının limitini düşürebilirsiniz. Bu sayede gereğinden fazla harcama yapamazsınız.

Kış Sezonunun En Trend 10 Rengi

Genç Görünmenin Sırrı “Yüz Yogası” Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu