Ordan BurdanSağlıkYaşam

Spor Motivasyonunuzu Arttıracak 7 Etkili Yöntem

Özellikle kış aylarında hareket etme isteğimiz azalabilir. Spora “Devam Etmek” ve motivasyonunuzu düşürmemek için yapmanız gereken 7 etkili yöntem!

Soğuk günlerde yataktan kalkmak ve güzel bir sabah sporu yapmak zor gelebilir. Ya da sebepsiz yere o gün modunuz düşük olup canınız spor yapmak istemeyebilir. Bu ve buna benzer durumlara karşı daha istikrarlı bir şekilde spor hayatınıza devam edebilmek için motivasyonunuzu arttıracak 7 etkili yöntemi sizler için araştırdık.

Spor Motivasyonunuzu Arttıracak 7 Etkili Yöntem

1. Yeni Spor Kombinleri Yapın

Size bir beden küçüldüğünüzü hissettirecek bir tayt, fotoğraf çekmeyi istetecek bir takım veya sırf giymek için yürüyüşe çıkartacak yeni ayakkabılar sporunuza hevesle başlamanızı sağlayabilir.

Daha dinamik, eğlenceli ve özgüvenli egzersizler için: Doğru spor kıyafeti nasıl seçilir? Tıklayınız

2. Alışverişe Çıkmak

Spor kombinlerinizin yanında alışverişe çıkıp yeni kıyafetler almakda motivasyonunuzun artmasına yardımcı olabilir. Crop toplar, bikiniler veya 1 beden küçük alacağınız pantolonlar spor hayatınızı etkilemeye yardımcı olur.

3. Kendinize İyi Gelecek Sporu Bulmak

Modunuza en uygun aktiviteyi bularak spor seanslarını eğlenceli hale getirebilir, onları bir zorunluluktansa günün iple çektiğiniz anlarına dönüştürebilirsiniz. Örneğin dans etmeyi seviyorsanız zumba yapabilir, kapalı alanlarda bunalıyorsanız sahilde veya ormanda yürüyüşe çıkabilirsiniz.

4. Müzik Listesi Hazırlayın

Sevdiğiniz şarkılardan oluşan müzik listesiyle spor yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Enerji dolu egzersizler için yüksek tempolu, favori şarkılarınızdan bir liste hazırlayın. İçinizden şarkılara eşlik ederken rutininiz tamamlanmış olacak.

5. Sabah Sporu Yapın

Sabah sporunun bağımlılık yapıcı ve mod yükseltici bir etkisi vardır. Her zamankinden 45 dakika, 1 saat erken kalkarak yürüyüş, yoga, esneme gibi size enerji verip uyandıracak spor rutininiz, güne harika bir başlangıç yapmanızı sağlayacak ve bu his sizi her sabah spor yapmaya itecek.

6. Spor Arkadaşı Edinin

Eğer kendinizi motive edemiyorsanız hemen bir spor arkadaşı edinin.  Tek başınızayken bitsin diye dakikaları saydığınız egzersiz, partnerinizle eğlenceli ve dört gözle beklediğiniz bir alışkanlık haline gelebilir.

7. Bedeninizi Takip Edin

Spor öncesi ve sonrasındaki ilerlemenizi görmek spora devam etmek için harika bir motivasyon kaynağı. Egzersiz günlüğünüze başlamadan önce fotoğrafınızı çekin, tartılın ve ölçülerinizi alın. Haftalık aralarla yapacağınız bu adımlar bir sonraki spor seansını kaçırmamanızı sağlayacak.

Ruhunuzu İyileştirecek 7 Besin

Spor Yapmadan Kalori Yakmanın 15 Yolu

Doğru Spor Kıyafeti Nasıl Seçilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu