Ordan BurdanYaşam

Doğru Spor Kıyafeti Nasıl Seçilir?

Uplifers'ın verdiği bilgilere göre; Dinamik, eğlenceli ve özgüvenli egzersizler için: Doğru spor kıyafeti nasıl seçilir?

Artık spor kıyafetleri de, spor motivasyonun en önemli faktörlerinden biri haline geldi. Birçoğumuz spor yaparken kendimizi iyi hissetmek ve güzel görünmek istiyoruz. Peki doğru spor kıyafeti nasıl seçilir bunu biliyor muyuz?

Spor kıyafetleri son yıllarda bir hayli ön plana çıkmaya başladı. Artık birçok marka, spor markası olmasa da koleksiyonunda mutlaka spor ve yoga kıyafetlerine yer vermeye başladı. Artık spor kıyafetleri de, spor motivasyonun en önemli faktörlerinden biri haline geldi.

Birçoğumuz spor yaparken kendimizi iyi hissetmek ve güzel görünmek istiyoruz. Ne var ki mağazalarda görüp, deneyip, beğendiğimiz birçok kıyafet, yaptığımız egzersizlere uygun olmayabiliyor. Dolayısıyla sizi motive edecek bir spor kıyafeti seçmek istiyorsanız, önce içinde konforlu hissedeceğiniz kıyafetlere yönelmekte fayda var.

Amerika’nın pek çok eyaletinde yer alan Momentum Fitness, üyelerine modadan önce işlevselliğe odaklanmaları gerektiğini, o zaman kendilerini çok daha iyi ve güzel hissedeceklerini söylüyor. Peki yorucu bir egzersiz seansından sonra bile kendinizi iyi hissettirecek, üstünüzden bir an önce çıkartmak için uğraşmayacağınız sağlıklı, konforlu ve şık spor kıyafetlerini seçerken nelere dikkat etmeli?

Doğru Spor Kıyafeti Nasıl Seçilir?

Tercihinizi konforlu ve destekleyici kumaşlardan yana kullanın

Spor yaptığınız sırada vücudunuzdan toksinleri tam anlamıyla atabilmek istiyorsanız, doğru kumaş seçimi bir hayli önemli. Çoğu kişi spor sırasında vücutlarında biriken terle birlikte, kıyafetlerinin bedenlerine yapışmasından ve hareketlerinin kısıtlanmasından şikayet ediyor. Oysa ki bunun çözümü çok kolay. Vücudunuza kolayca uyum sağlayan, aynı zamanda cildinizin nefes almasına yardımcı olan kumaşlar, vücudunuzda biriken terin kolayca atılmasına yardımcı olur. Likralı ve polyester kumaşlar, vücudunuzdaki teri tutmaz, çabuk bir şekilde kurur ve esnek olmasıyla da hareket kabiliyetinizi artırır. Aksine kaliteli olduğu için tercih edilen koton kıyafetler, hem çabuk kurumaz hem de vücudunuzdaki terin cildinizde kalmasına davetiye çıkarmış olur.

Kıyafetlerin bedeninizi sarıp sarmadığını dikkat edin!

Genelde spor yaparken rahat hissetmek için bol kıyafetler giyilmesi gerektiğine inanılıyor. Ancak bedeninize büyük gelen bol ve salaş kıyafetler, yaptığınız egzersiz türüne göre değişmekle beraber, hareket kabiliyetinizi kısıtlayabiliyor. Özellikle kadınlar, spor yaparken yanlış kıyafet tercih ettiklerinde, fiziksel sıkıntılar yaşayabiliyor. Son zamanlarda bir hayli popüler olan hem şık hem de kullanışlı olan bralette türü sütyenler spor esnasında istediğiniz hareketi, rahatlıkla yapmanıza yardımcı oluyor.

Spor yaparken fazla kilolarınızı örtmek için değil, hareketleri özgürce yapabilmeye odaklanmakta fayda var. Bunun yanı sıra, havaların henüz soğumaya başladığı bu günlerde bedene oturan giysiler, bol olanlara göre çok daha fazla sıcak tutuyor. Dolayısıyla açık hava sporlarında ya da günlük koşullarınızda bu tür kıyafetler oldukça kurtarıcı.

Mevsime uygun kıyafetleri tercih edin

Çoğu insan nasılsa spor salonuna gidiyorum diye düşünerek, yıl boyu aynı kalınlıkta ve aynı kumaşta spor kıyafetleri giymeyi tercih ediyor. Ne var ki spor esnasında beden ısısı yükseliyor ve birçok kişi spor sonrası soğuk havadan daha çok korunmaları gerektiğini gözden kaçırıyor. Siz de kış boyu spor yapanlardansanız, kendinizi soğuk havadan korumanız gerektiğini unutmayın ve havalar daha fazla soğumadan mutlaka bir adet polar üst edinmeyi unutmayın!

Ayağınıza en uygun spor ayakkabıyı keşfedin

Her ayağın kendi anatomisine göre farklı ihtiyaçları var ve her ayakkabı bambaşka özelliklerle öne çıkıyor. Yani bir başkasına göre rahat olan bir ayakkabı hem sizin ayağınıza hem de yaptığınız spora uygun olmayabilir. Yaptığınız egzersiz türü ve egzersiz süresi doğru ayakkabıyı bulmak için en belirleyici iki unsur. Artık spor ayakkabıların birçoğu tek bir alana hizmet etmek amacıyla tasarlanıyor; kimi koşu, kimi tırmanış, kimi saha sporları, kimi fitness için…

Bir diğer önemli konu ise, spor ayakkabılarının hangi aralıklarla yenilenmesi gerektiği. Eğer her gün egzersiz yapan biriyseniz spor ayakkabınızı 3 ayda bir değiştirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde ayakkabı sahip olduğu konforu yitirebilir ve ayağınıza zarar vermeye başlayabilir.

Teknolojik ve fonksiyonel aksesuarlardan yararlanın

Devir, teknoloji devri. Artık egzersiz yaptığımız tüm süre boyunca bizi yönlendirmesi ve motive etmesi için kişisel koçlara duyduğumuz ihtiyaç azaldı. Özellikle tek başına spor yapmayı sevenlerdenseniz, spordaki gelişiminizi, hedeflerinize yakınlığınızı, fiziksel koşullarınızı ve mevcut durumunuzu tespit etmek için teknolojik aletlerden faydalanabilirsiniz. Eğer yaptığınız sporu ciddiye alıyorsanız, bu tür aletler motivasyonunuzu artırırken, ne yapmanız gerektiğini bilemediğiniz zamanlarda size sırada ne olduğunu gösteriyor ve egzersiz takibi yapmanıza yardımcı oluyor.

Görünür, koruyucu ve yansıtıcı renkler tercih edin.

İlgi alanınız açık hava sporlarıysa ve gece koşuları yapmayı seviyorsanız, görünebilir ve yansıtıcı kıyafetler, bir arabanın ya da bir bisikletlinin sizi kolayca fark etmesine yardımcı olur. Fosforlu ve gece parlayan üstlerle ya da taytlarla bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Üstelik canlı ve parlak renkler, özgüveninizi artırmak için birebir!

Aksesuarlar en büyük destekçiniz!

Birçok kişi su matarasını spor kıyafetinin bir parçası olarak görmese de, egzersizin devamlılığını sağlamak istiyorsanız bu süper ikiliye mutlaka sahip olmalısınız. Spor esnasında biriken terleri bir havlu yardımıyla silmek, gözeneklerinizin açılmasına ve temizlenmesine yardımcı olur, böylece bedeniniz daha kısa sürede daha çok toksinden kurtulmuş olur.

Egzersiz sırasında dehidrasyonun önüne geçmek, sağlık açısından oldukça önemli. Yapılan hareketlerle kan akışı hızlanan beden, daha çok susar. Dolayısıyla eğer bedeninizi susuz bırakırsanız, halsizliğe, tansiyon düşüşlerine, bazen de bayılmalara yol açabilirsiniz. Ayrıca spor salonuna giderken ya da sonrasında günlük hayatınıza kolayca devam edebilmek için rahat, hafif ve şık çantalardan faydalanabilir, bu sayede spor sırasında ihtiyacınız olan tüm aksesuarları yanınızda rahatça taşıyabilirsiniz.

Diyet Yapmadan Fit Kalmanın Sırları

Kinoa Nasıl Pişirilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu