Ordan Burdan

Danilo Zanna Kimdir?

Masterchef'in jüri üyelerinden Danilo Zanna Kimdir? Danilo Zanna'nın şeflik yolculuğu..

Danilo Zanna (d. 15 Nisan 1982), İtalyan şef, sunucu ve restoran işletmecisi.

Yaşamı ve kariyeri

Zanna 15 Nisan 1982’de Prato, Toskana, İtalya’da doğdu. Aşçılığı aile mesleği olarak devraldı. Aşçılık yeteneğini ünlü İtalyan şeflerle çalışarak İtalyan mutfağı üzerine pekiştirdi.

Türkiye’de yaşamı

Türk Mutfağı ile ilgilenen Zanna, bu konuda kariyer yapmak istediği için İtalya’dan gelerek Türkiye’ye yerleşti. Türkiye’ye yerleştikten sonra İtalyan ve Türk mutfağını harmanladığı bir restorant açtı. Daha sonra televizyon programlarında yer almaya başlayarak ilk defa “Zahide ile Hayata Yetiş” adlı programda yardımcı yemek şefi olarak yer aldı.

Zanna’nın asıl tanınması ise Planet Mutfak televizyon kanalında kendisinin hazırlayıp sunduğu “İtalyan İşi” adlı yemek programıyla oldu. Türkiye’de farklı ülkelerin restorant kültürüne yer veren Kadir Has Üniversitesi İstanbul Mutfağı Enstitüsü’nde İtalyan yemekleri üzerinde çalışmalar yaptı.

Planet Mutfak kapandıktan sonra 2015’ten itibaren ATV’de yayınlanan “Elin Oğlu” ve NTV’de kendisinin hazırlayıp sunduğu “Lezzetin Şarkısı” adlı programlarla ekranlara geldi. Zanna son olarak 2019’da yeni sezonunda 3. döneminde TV8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Masterchef Türkiye programda başşef olarak jüri üyeliği yapmaktadır. 2012’de Tuğçe Demirbilek ile evlenmiştir.

Somer Sivrioğlu Kimdir?

Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu