Ordan BurdanSağlıkYaşam

Tatilden Kilo Almadan Dönmenin 5 Yolu

Diyetisyen Dilara Koçak tatilden kilo almadan dönmenin sırlarını bizlerle paylaştı...

Evde geçirdiğimiz bu süreçte bir çok kişi gibi siz de tatil hayali kuruyor musunuz?Her ne kadar eskisi kadar rahat olmasak da bir çok kişinin daha özel tatil planları yaptığını görüyorum. Her yıl yaz tatili öncesi genellikle ‘kilo verme’ en popüler konulardan biri olurdu. Kıştan gelen kilolar tatile hazırlık döneminde hızlıca verilmeye çalışılırdı. Bu yıl ise korona sürecinin hareketsizliği, evde yapılan güzel tarifler derken bu tatile çok güzel hazırlanamadığınızı biliyorum. Aslında her yıl hatırlatıyorum , biliyorsunuz, diyetin mevsimi olmaz. Her yıl yaz tatili öncesi kilo verme stresine girmek yerine, bütün yıl dengeli ve sağlıklı beslenmek en doğrusu.

Tatilden Kilo Almadan Dönmenin 5 Yolu

Peki uzun zaman beklediğiniz o güzel tatilinizde beslenmeniz nasıl olacak ve kilo almadan tatilden dönmek mümkün mü? İşte size kilo almadan tatilden dönebilmeniz için bir kaç ipucu;

Güçlü bir kahvaltı yapın

Tatillerde kahvaltı keyfi bir başka oluyor. Kahvaltı günün elbette en önemli öğünlerinden biri ve genelde büyük kahvaltı öğlen yemeği ile birleşebiliyor. Kahvaltınızda mutlaka uzun süre tokluk hissi sağlaması sebebiyle protein içeren besinlere yer vermeye özen gösterin. Yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek besinleri sınırlamaya çalışın. Büyük bir kahvaltı sonrası genellikle öğle yemeği atlanıyor. Öğle yemeğini tamamen atlamak yerine, saatini biraz daha ileri alıp küçük bir atıştırmalık ile geçiştirmeniz akşam yemeğinde daha kontrollü davranmanıza yardımcı olabilir.

Gece öğünlerine dikkat edin

Özellikle uzun yaz akşamlarında gece yemelerine de dikkat etmek gerektiğinin de altını çizmek istiyorum. Düzenli öğün hem kilo kontrolünüzü kolaylaştıracak hem de daha rahat bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır.

Tatlıya hayır diyemiyorsanı

Tatillerin en büyük kaçamağı genelde tatlılardan oluyor. Yaz aylarında hakkınızı daha hafif tatlılardan yana kullanabilirsiniz. Ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlı veya dondurma gibi hafif tatlıları tercih etmek hem kalsiyum alımınızı destekler hem de sıcak yaz günlerinde serinlemenize yardımcı olur.

Yeterli su içmeyi unutmayın

Sıcak havada nefes alıp vermek bile sıvı kaybına sebeptir; terlediğinizi görmeniz şart değil! Günde en az 2-2.5 litre su içmeye özen gösterin, egzersiz yaptığınız günler miktarı artırabilirsiniz. Su tüketmek zor geliyorsa, suyun içine taze meyve parçaları, nane ve limon ekleyerek de içebilirsiniz.

Bol bol hareket edin

Tatillerde yapılan kaçamakları dengelemenin en eğlenceli yolu tatil aktiviteleridir. Gün içinde sadece şezlongda güneşlemeyin ve çeşitli aktiviteleri deneyin. Sabah güne güzel bir yürüyüşle başlayabilir gün içinde bolca yüzebilirsiniz.

Selülitlere Karşı En Etkili 5 Spor

Zumba İle Zayıfla!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu