Yaşam

Sakız Çiğnemek Veya Ağız Spreyi Kullanmak Orucu Bozar Mı?

Oruçlu iken en çok merak edilen konulardan biriside uzun süren açlık nedeniyle ağızda oluşan kokuları yok etmek için kullanılan sprey yada sakız oruca herhangi bir zarar verir mi?

Oruçlu iken uzun süre açlıktan dolayı ağız kokmaya başlar ve bu da hem kişinin kendisi açısından hemde sosyal ortamda sıkıntı yapmaya başlayabilir. Bu nedenle oruçlu iken ağız spreyi ya da sakız çiğnemek oruca bir zarar getirir mi? Sakız Çiğnemek Veya Ağız Spreyi Kullanmak Orucu Bozar Mı?

Sakız Çiğnemek Veya Ağız Spreyi Kullanmak Orucu Bozar Mı?

Ağız ve burundan alınıp mideye ulaşan her şey orucu bozar. Bu itibarla, ağız kokusunu önlemek veya diş ağrısını gidermek maksadı ile ağza sıkılan sprey ve benzeri maddeler yutulur da mideye ulaşırsa orucu bozar, yutulmazsa bozmaz.

Günümüzde üretilen sakızlarda, ağızda çözülen katkı maddeleri bulunduğundan, ne kadar dikkat edilirse edilsin bunların yutulmasından kaçınmak mümkün değildir. Bu sebeple bu tür sakız çiğnemek orucu bozar (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 395, 396). Öte yandan, hangi sakızın orucu bozmayan türden olduğu bilinemeyeceğinden oruçlu iken sakız çiğnemekten sakınılmalıdır.

Orucu Bozan Şeyler Nelerdir?

Kahvaltılık Çıtır Yumurta Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu