Sağlık

Deve Dikeni Nedir? Faydaları Nelerdir? Deve Dikeni Nasıl Kullanılır?

Papatyagiler ailesinde yer alan deve dikeni nasıl kullanılır? Deve dikeninin faydaları nelerdir?

Deve Dikeni Nedir?

Deve dikeni bitkisi papatyagiller ailesinde yer alan bir bitki türüdür. Deve dikeni bitkisi, genellikle taşlı ve çorak arazili bölgelerde yetişir. Bu bitkinin yüksekliği 30 ve 100 cm arasında değişmektedir.
Deve dikeni bitkisi ne zaman yetişir?

Deve dikeni bitkisi ince ve çengel biçiminde olan otsu bir bitkidir. Temmuz ve ağustos aylarında çoğunlukla mor renkli çiçekler açar. Çok nadir olarak çiçekleri beyaz da olabilir. Deve dikeni çiçeği yaşken güzel kokuludur.

Deve dikeni bitkisi, İnce ve çengellidir. Temmuz ve Ağustos aylarında çoğunlukla erguvan, bazen de beyaz renkli çiçekler açar. Yaşken güzel kokuludur. Kuruyunca bu koku kaybolur.
Deve dikeni bitkisinin sağlığımız açısından birçok faydası bulunmaktadır. Deve dikeni bitkisinin faydaları şu şekildedir;

 Deve Dikeninin Faydaları

Deve dikenin hem tohumundan hem kökünden hem de yaprağından faydalanabilirsiniz. Deve dikenini şifa olarak kullanmanın yanı sıra, lezzetli enfes tarifte yemeklerde hazırlayabilirsiniz. Deve dikeninin nasıl hazırlanması gerektiğine gelmeden önce ilk olarak faydalarından bahsedelim.

Karaciğer hastalıkları

Deve dikeni genellikle karaciğer hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Karaciğerin yağ parçalama özelliğini kullanarak bu organda yağ birikmesine engel olur. Dolayısıyla deve dikeni tüketerek karaciğerinizin yağlanmasını engelleyebilir, karaciğer hastalıklarından korunabilirsiniz.

Mide ve sindirim sistemi

Deve dikeni düzenli miktarlarda tüketildiğinde sindirim sistemi ve mide de meydana gelen rahatsızlıkların gelişmesine de engel olur.

Sirozu engeller

Alkol kullanımına bağlı olarak vücutta gelişen siroz hastalığına deve dikeni engel olmaktadır. Tabii alkolün vücutta oluşturduğu yıkımı hiçbir ürün engelleyemez. Bizler yine de kullanmamızı tavsiye ediyoruz.

Ateş düşürücü etkisi

Deve dikeni suyunun ateş düşürücü etkisi olduğu söylenmektedir.

Romatizma

Deve dikeni bitkisinin romatizmaya bağlı gelişen hastalıkları da engellediği söylenmektedir.

Kanser hücrelerinin gelişimini engeller

Deve dikeni bitkisinin kanser hücreleri engelleyici etkisi olduğu ve gelişmesini durduğu bilinmektedir. Günde bir bardak deve dikeni çayının kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyici etkisi bulunmaktadır.

Deve Dikeni Nasıl Kullanılır?

Deve dikeni bitkisi sürekli kullanıldığında ciddi yan etkilere sebep olabilir bu nedenle günlük kullanımda doz miktarına dikkat etmek gerekir.

Eğer ciddi bir sağlık sorununuz varsa ve tedavi amaçlı deve dikenini kullanacaksanız 3 aylık molalarla kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak her zaman bu tip alternatif tıp yöntemlerinin doktor kontrolünde olması gerekmektedir.

Malzemeler
1 çay kaşığı deve dikeni tohumu
1 çay bardağı su

Deve Dikeni  Hazırlanışı 

Deve dikeni tohumunu suyun içerisinde haşlayın. 20 dk demlenmesini bekledikten sonra süzün.
Aynı zamanda ciddi karaciğer hastalıkları için deve dikeni tohumunun hapları eczanelerde satılmaktadır. Doktorunuza danışarak karaciğer hastalıkları için deve dikeni hapını tüketebilirsiniz.

Panik Atak Neden Olur?

Yoğurtlu Sultan Kebabı Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu