Dizi / FilmOrdan Burdan

Güçlü Kadınların Hikayelerinin Anlatıldığı 5 Dizi Önerisi

Bazen Eğlenceli Bazen Hüzünlü Hikayeleriyle Kadınların Yaşamlarını Konu Alan 5 Dizi Önerisi

Söz konusu kadınlar olunca, onların can verdiği muhteşem karakterler kahramanlaşıyor. Kadınların kahramanlaştığı, mücadele verdiği ve hayata karşı kazanım elde ettiği durumları konu alan herkesin mutlaka izlemesi gereken 5 dizi önerisi.

Güçlü Kadınların Hikayelerinin Anlatıldığı 5 Dizi Önerisi

1. Cable Girls

Netflix’in en başarılı İspanyol dizilerinden olan Cable Girls, 1920’li yılların sonlarında Madrid’de bir telekomünikasyon şirketinde geçen dostlukları, aşkları ve kadın dayanışmasını anlatan dizi aynı zamanda İspanya’nın cinsel devrimine de değiniyor.

İlk bölüm yayın tarihi: 28 Nisan 2017
Sezon sayısı: 4
Bölüm sayısı: 32
Dil: İspanyolca
Yayıncı: Netflix

2. Good Girls

Good Girls, 26 Şubat 2018’de NBC’de yayınlanan Jenna Bans tarafından yaratılan bir Amerikan suç komedi-drama televizyon dizisidir.

Hayatlarında ufak pürüzler olan 3 kadının acil paraya ihtiyaç duymaları ve bir market soygunu yapma kararları ile başlayan dizi, küçük bir market soygunun başlarına bir hayli iş açması ile devam ediyor. Oldukça keyifli olan dizi aynı zamanda dostluğu da çok başarılı bir şekilde işliyor.

İlk bölüm yayın tarihi: 26 Şubat 2018
Sezon sayısı: 2
Kanal: NBC
Bölüm sayısı: 23
Türler: Komedi-drama, Suç filmi
Yayıncı: Netflix

3. Big Little Lies

Big Little Lies, ilk bölümü HBO kanalında 19 Şubat 2017 yayınlanan televizyon dizisidir.

Bir sahil kasabasında yaşayan ve çocukları aynı okulda okuyan birkaç kadının hayatını anlatan dizi yayınlandığı günden beri birçok ödül kazandı. Dışarıdan adeta muhteşem görünen hayatlarının altında yatan birtakım ailevi sorunları oldukça etkileyici bir kurgu ile işleyen dizi Big Little Lies. bir kitap uyarlamasıdır ve 2017 başında izleyici ile buluşmuştur.

İlk bölüm yayın tarihi: 19 Şubat 2017
Kanal: HBO
Sezon sayısı: 2

4. Dead to Me

Dead to Me, 3 Mayıs 2019 tarihinde Netflix’te yayınlanan Liz Feldman tarafından yaratılan bir Amerikan kara komedi web televizyon dizisidir.

Kara komedi olarak geçen dizi ile ilgili ilk akla gelen, eşini bir trafik kazasında kaybeden Jen ile grup terapisinde tanıştığı Judy’nin kısa ama kuvvetli dostluğu oluyor. Neredeyse her bölümde açığa çıkan, karakterlerin gizli kalmış sırları ile her seferinde bize “yok artık” dedirten dizinin 2. sezonunun da çekileceği de duyurulmuştur.

İlk bölüm yayın tarihi: 3 Mayıs 2019
Sezon sayısı: 1
Bölüm sayısı: 10
Kanal: Netflix

5. Glow

Glow, Netflix için Liz Flahive ve Carly Mensch tarafından oluşturulan bir Amerikan komedi-drama web televizyon dizisidir.

1980’li yılların sonlarında yayınlanan Gorgeous Ladies of Wrestling adlı televizyon şovunun bir uyarlaması olan Glow, ilk başlarda hayatta kalmaya çalışan bir oyuncunun hikayesini konu alsa da, ilerleyen bölümlerde diğer karakterlerimizi de yakın mercek altına alıyor. Orijinal şova kıyasla günümüzün Glow’u, kadın güreşçilerimizi güçlü gösterirken aynı zamanda daha erişilebilir karakterlere dönüştürerek diziyi komedi tadında bizlere sunuyor.

İlk bölüm yayın tarihi: 23 Haziran 2017
Sezon sayısı: 3
Kanal: Netflix

Allah Yakındır (God İs Close) “Beşeri Aşktan İlahi Aşka Gidiş” İzle

Doğru Spor Kıyafeti Nasıl Seçilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu