Kişisel BakımOrdan Burdan

Dermaroller Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Önceki başlıklarda dermaroller nedir, nasıl bir aparattır ve evde nasıl kullanılabilir gibi soruların yanıtlarını bulduk. Peki bu araç neden bu kadar popüler hale geldi? Ne gibi faydaları var? Dermaroller, iğneleri aracılığıyla cilt üzerine mikro hasarlar yaratarak hücrelerin kendinizi onarma sürecini tetikler.

Son yıllarda sıklıkla duymaya başladığımız dermaroller, temel olarak cilt bakımı için kullanılan bir aygıt olduğu için bilinçli bir şekilde kullanılmasında fayda var. Bu nedenle cilt güzelliğine önem veren herkesin dermaroller nedir, nasıl kullanılır gibi soruların yanıtlarını detaylı olarak bilmeleri önem taşıyor. Aksi halde bilinçsiz bir şekilde kullanılacak diğer tüm cilt bakım uygulamaları gibi dermaroller’ın da cilt üzerinde olumsuz etkileri ile yüzleşmek durumunda kalınabilir.

Dermaroller Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Bu amaca yönelik olarak kolajen üretimine başlayan hücreler, kan dolaşımının artmasında da etkili olur. Nihayetinde cildin yenilenmesi ve ölü tabakanın atılmasına yardımcı olan dermaroller, cildin tazelenmesi ve daha canlı görünmesini sağlar. Ancak dermaroller’ın cildi yenilemenin dışında birtakım cilt sorunlarına iyi geldiği de bilinmektedir. Düzenli olarak dermaroller kullanımı ile gözle görülebilecek etkiler gözlemleyebileceğiniz cilt sorunlarını ise aşağıda detaylandırmaya çalıştık.

Hiperpigmentasyon

Cilt tonunda eşitsizlik yaşanmasına neden olan hiperpigmentasyonun, yani cildin üst katmanında açık ya da koyu renkli pigment bozukluklarının giderilmesinde dermaroller’ın etkili olduğunu savunmak mümkün. Ancak ileri derecede pigment bozukluklarının tedavisi için alternatif tedavi yöntemlerine başvurmanız, daha etkili sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Örneğin IPL lazer ile leke tedavisi ile sizin için rahatsızlık yaratan lekelerinizden uzun dönemli olarak kurtulabileceğinizi söyleyebiliriz.

Gözenek Sıkılaştırma

Hem estetik hem de sağlık açısından memnuniyetsizlik yaratan tıkanmış ve büyük gözenekler, zamanla cilt tabakasında akne oluşumu yaşanmasına yol açabilmektedir. Genellikle burun ve yanak çevresinde bulunan büyük gözeneklerin önüne geçmek ve mümkün olduğunca sıkılaştırmaya yardımcı olmak üzere dermaroller kullanımına başvurulduğu sıklıkla gözlemlenmektedir.

Fakat dermaroller’ın gözenekler üzerindeki etkilerini gözlemleyebilmek için düzenli olarak ve sorunlu bölgeye uygun yöntemi uygulayarak kullanmak gerekmektedir. Diğer yandan gözenekleri çok daha kısa sürede temizlemek ve sıkılaştırmak için yeni nesil cilt bakımı uygulamalarından hydrafacial’a başvurabileceğiniz bilgisini de vermiş olalım.

Çatlakları Toparlama

Hamilelik, hızla kilo alıp verme, ergenlik dönemindeki hormonal değişimler gibi nedenlerde yaşanan cilt yırtılmaları, çatlak olarak adlandırılmaktadır. Oluşum süreci oldukça doğal olsa da pek çok kadın, cildi üzerindeki çatlak görünümünden memnuniyetsizlik duymaktadır. Hücre onarımını destekleyen dermaroller da kolajen artırımını teşvik ettiği için çatlaklarda iyileşmeyi mümkün kılmaktadır.

Dermaroller’ın cilt çatlakları üzerindeki etkisini artırmak için ise kolajen serumları, vitaminler ve çatlak kremleri kullanılabilir ve hatta bu ürünlerin kullanımından sonra dermaroller ile cilt taranarak kozmetiklerin çatlak olan bölge ile daha iyi temas etmesi sağlanabilir.

Kırışıklıkları Açma

Kolajen üretimine yardımcı olan dermaroller, cildin erken yaşlanmasını önlemek için de kullanılmaktadır. Ayrıca önceden oluşmuş kırışıklıkların açılmasına da destek olan dermaroller, bunu cildin esnekliğini artırarak başarabilmektedir. Özellikle göz çevresi deki, dudak üstündeki ve mimiklerden kaynaklanan kırışıklıkların tedavisi için kullanılan dermaroller ile 4-6 ay içerisinde sonuç alınabildiği kaydedilmiştir.

Dermaroller Nedir? Evde Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Soğuk Kış Günlerine Karşı En Etkili 10 Nem Maskesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu