Ordan BurdanSağlık

Korona (corona) Virüsünden Nasıl Korunulur?

Corana virüsü tüm dünyaya endişe salıyor. Corona virüsler, insanların genellikle bir anda karşı karşıya kaldığı virüs çeşididir. Peki Korona (corona) Virüsten Nasıl Korunulur?

Çin’den yayılmaya başlayan hastalık ve ölümle sonuçlanabilen virüs Korona (corona) nasıl korunulur?

Corona Virüsü Nedir?

Corona virüsler, çoğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı virüslerdir. İnsan corona virüsleri genellikle hafif ve orta şiddette üst solunum yolu hastalıklarına neden olur. Corona virüslerin alfa, beta ve gama olarak bilinen üç alt grubu vardır; ayrıca delta corona virüsleri denilen dördüncü yeni bir grup vardır; SARS-CoV. İnsan corona virüsleri ilk olarak 1960’ların ortasında tespit edilmiştir. Şu ana kadar sadece Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün’de görülen virüs 3 kişinin ölümüne neden oldu.

Nasıl Bulaşır?

Corona virüsler birçok farklı canlıda hastalıklara neden olabilir. Ancak, SARS-CoV insanlar ve maymunlar, Himalaya misk kedisi, rakun köpeği, kedi, köpek ve kemirgenler gibi hayvanlara bulaşabilir. Kış aylarında daha çok görülen bu virüs; özellikle solunum yolları, karaciğer, mide, barsak ve sinir sistemini etkileyebilir. Grip gibi kolayca, öksürme ve hapşırma ile havaya saçılan virüslerin alınması, enfekte materyale dokunulmasının ardından ağız ve buruna temas sonucunda bulaşabilir.

Korona (corona) Virüsten Nasıl Korunulur?

Dünya gündeminin en üst sırasında yer alan koronavirüs ile ilgili bilmemiz gerekenleri Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol korona virüsünü anlatıyor. 

Aşı karşıtlığı ve ölümcül virüsler dünya ve Türkiye’nin gündemini meşgul ederken, biz ne yapmalıyız? Kimi dinlemeliyiz?

Korona Virüsü Nedir? Nasıl Bulaşır? (Çin’den Yayılan Virüs)

Daha Anne Karnındayken Bebeğinizin Beyin Gelişimini Siz Destekleyin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu