Yaşam

2020’de Alacağın En Sağlıklı 10 Karar

Daha iyi bir 2020 olması için alabileceğin kararlar arasında en sağlıklı 10 kararı bir araya getirdik.

Daha iyi bir 2020 olması için alabileceğin kararlar arasında en sağlıklı 10 kararı Vogue dergisi yazarı E. Şevval Yürüten’den önemli birkaç öneri .

2020’de Alacağın En Sağlıklı 10 Karar

1. Cildine İyi Bak

Her sene olduğu gibi bu sene de cildinizi iyi bakın. Yeni teknoloji, akıllı güzellik ürünleriyle bu, her zamankinden daha kolay. Bunların yanı sıra en yakındaki düşmanlarınızı da unutmayın, tüm sene her yere değen, bakteri dostu akıllı telefonlarınızı da cildinizin sağlığı için sterilize etmeyi unutmayın.

2. Detoksu Yeniden Tanımla

Tüm sene sağlıksız beslendikten sonra birkaç gün ağır detokslar yerine, bu sene fit kalma disiplininizi değiştirin. Her pazartesi yeniden başlayan katı diyetler yerine sağlıklı yaşamayı öğrenin. Bu yeni yaşam tarzına adaptasyon sürecinde, küçük bebek adımlarıyla ilerleyin. Her hafta ya da ay, ufak değişiklikler yaparak, sağlıklı yaşama alışın. Ayrıca bu yeni sağlıklı yaşam formunda, kendinize katı olmanıza gerek yok. Eğer bir gün yaramazlık yaparsanız, ertesi gün yeniden oyuna dönebilirsiniz.

3. Uykunun Önemi

Çoğu zaman günlük hayatta karşımıza çıkan olumsuzlukların, kötü enerji ve stresin altında uykusuzluk yatıyor. Eğer güzel ve verimli bir şekilde uyumadıysanız, günlük işlerinizi bırakın yapmayı, yataktan çıkmakta bile güçlük çekebilirsiniz. Çünkü uykuda beden kendine geliyor ve yeniden güç topluyor. Kimi zaman önem vermediğimiz uyku, aslında hayatımızın mihenk taşlarından. Bu yüzden 2020’de kendinize ve uykunuza iyi bakın. Uyku düzeninizi verimli bir düzeyde ayarladığınız zaman, gün içinde daha enerjik, mutlu ve pozitif olacağınızı göreceksiniz.

4. Mutlu Ol!

Her ne olursa olsun mutlu olmayı unutma! Felaketlerin birbirini takip ettiği şu günlerde, her şeye ve herkese inat mutlu olmak için çabala.

5. Spor, Spor, ve Spor

Spor yapmak, sadece fit kalmaya değil, bedeni ve ruhu arındırmaya, temizlemeye yarar. 2020’de en az bir sporu düzenli olarak yapın. Spora giderken aklınızdaki tek düşünce yakmak istediğiniz kaloriler ve elde etmek istediğiniz fit vücut olmazsa, daha kolay motive olabilirsiniz. Size keyif veren, eğlendiğiniz, stresinizi attığınız, aklınızı boşalttığınız kısaca hayat stilinizde yer alacak sporu seçin. Doğru tercihlerle, spor sayesinde fit kalacak, güçlenecek ve hem fiziken hem de ruhen daha iyi bir sene geçireceksiniz.

6. Varoluşsal Çözüm, Sanat

Cildinize, bedeninize ve kendinize iyi bakmanız yetmez, bütünlüğünüz olan ruhunuzla da ilgilenin. 2020’de ruhu besleyen sanata vakit ayırın. Müzik aleti çalabilir, konsere, sergiye gidebilir ve ya kitap okuyabilirsiniz. Geniş seçenek yelpazesiyle, bu sene sanatla ruhunuza ayna tutmayı unutmayın.

7. Değişimin Yararı

Ne demişler değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir. Gözümüzü korkutan, çoğu zaman çekingen yaklaştığımız değişim hareketlerine 2020 senesinde meydan okuyun. Her ay kendinizle ilgili değiştirmek istediğiniz bir şeyi belirleyin ve bunun için çaba harcayın. Göreceksiniz ki aslında hiçbiri sandığınız kadar zor olmayacak. Aklınızdan geçen tüm yeni yıl kararlarını liste şeklinde yazın, daha sonra her ay hangisini yapacağınızı belirleyin. O ayın temasına karar verdikten sonra, tüm ay ufak notlarla kendinize hatırlama yapın ve kararınızı uygulayın.

8. Önce Kendinize Bakın!

Kaotik hayatlarımız, günlük telaşelerimiz içinde bazen kendimize bakmayı unutuyoruz. Aklımız durmadan başkalarıyla yaşadığımız problemler, negatif olaylarla dolu oluyor. 2020’de tüm bunları bir kenara bırakın ve nefes alın. Gerçek dünyanın yanı sıra kendi dünyanızda kendi gerçeklerinizle yaşamayı unutmayın. Sığınağınızda, gerçek dünya olumsuzluklarından kaçarken, kendinizi de bulacaksınız. Egoist bir tutum gibi görünse de aslında hayattaki en önemli şeyin siz ve kendi mutluluğunuz olduğunu, kendinize sıkça hatırlatın. Tabi bu tutumun herkes için geçerli olduğunu da gözden kaçırmayın ve diğer insanlara da bu empatiyi gösterin. Kısaca 2020’de kendinizi sevin ve kendinize iyi davranın!

9. Zihinsel Arınma

Spor bir yana her sabah güne pozitif bir başlangıç için meditasyonu keşfedin. Rahatlayın, zaman ve mekan boşluğunda her şeyi unutup dünyadan bir süre için olsa bile kopun. Sosyal medya hesaplarınız, aileniz, sevgiliniz, arkadaşlarınız, işiniz, her şeyi evren boşluğunda kaybedin ve kendinizi merkeze koyun. Her gün en az 10 dakika meditasyon sayesinde bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirin.

10. İstikrar En Büyük Zafer

Tüm bu kararlar içinde belki de en zoru devamlılık. Karar almak, uygulamak bunlar kolay şeyler, en büyük zorluk ise istikrar. Tabi ki de robot olmadığımız için, zaman zaman disiplinimizi kaybedebilir, yoldan çıkabiliriz, önemli olan en baştaki kararlılığınızı unutmamanız ve kendinize neden bu kararları yaşamayı tercih ettiğinizi hatırlatmanız. Zaten verdiğiniz bu kararlara adaptasyon sürecinden sonra siz de alışacaksınız. Birkaç küçük fireyle, siz de heyecan duyduğunuz yeni yıl kararlarını tüm yıl belki de hayat boyu uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı Bir Cilt İçin 5 Önemli Bakım Önerisi

Farenjit Nedir? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu