Ordan Burdan

Yasemin Ergene Özilhan Kimdir?

Doktorlar dizinde Ela Altındağ karakteri ile tanınmış Yasemin Özilhan Kimdir?

Yasemin Ergene, Almanya doğumlu Türk aktris, model, dizi ve sinema oyuncusudur.  Doktorlar dizisinde Ela Altındağ karakteri ile tanınmış olan Yasemin Ergene Kimdir?

Yasemin Ergene Özilhan Kimdir?

Yasemin Ergene Özilhan, Almanya’nın Hamburg şehrinde, 22 Ocak 1985 tarihinde dünyaya gelmiştir. Sonrasında Türkiye’ye gelen Yasemin Ergene, lise öğrenimini Tekirdağ’ın Mürefte köyünde tamamlamıştır. Ardında Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro bölümünde eğitim almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezun olmuştur. Yasemin Ergene, 16 Temmuz 2011’de İzzet Özilhan’la evlenmiştir. 2012 yılında Emine ve 2013 yılında ise Ela isimli ikiz kız çocuğu olmuştur.

Oyuncu, Koçum Benim, Ah Be İstanbul, Aşk Oyunu ve Doktorlar gibi birçok dizide rol almıştır. İlk olarak ise 2002 yılında Koçum Benim ve 2004 yılında Ah Be İstanbul dizileriyle tanınmıştır. Yasemin Ergene, 2004 yılında vizyona giren Vizontele Tuuba filmi ile de ilk sinema deneyimini yaşamıştır. Çocuğun Var Derdin Var adlı dizisinden sonra oyunculuğa ara veren oyuncu, bu arada diksiyon eğitimi aldı.

2005 yılında yayınlanan Aşk Oyunu dizisinde canlandırdığı Ekin Serbest karakteriyle popülaritesi hızla arttı. Dizide Keremcem ile beraber başrolde yer alan Yasemin Ergene, kısa sürede ülkenin en popüler genç oyuncularından birisi haline geldi. Yasemin Ergene, Ecobella, Migros gibi markaların reklam filminde de görev aldı.

Doktorlar Dizisinin Ela’sı

Son olarak 2006-2010 yılları arasında Doktorlar dizisinde Ela Altındağ karakterini canlandırdı. Ela karakteri ile büyük kitlelere ulaşan oyuncu çok beğenilmiştir. Yasemin Ergene, bu dizinin sona ermesinin ardından oyunculuk hayatını sonlandırdığını açıklamıştı. Oyunculuk hayatını bırakmasında kocası iş adamı İzzet Özilhan’ın etkisinin büyük olduğu düşünülürken, genç oyuncu yaptığı açıklamada üniversitede okuyabilmek için mesleki kariyerini sonlandırdığını belirtmiştir.

Yasemin Ergene Rol Aldığı Dizi/Filmler

  • 2002 – Koçum Benim
  • 2003 – Vizontele Tuuba
  • 2004 – Ah Be İstanbul – Çocuğun Var Derdin Var
  • 2004 – Hırsız Var!
  • 2005 – Aşk Oyunu
  • 2006-2010 – Doktorlar
  • 2008 – Babam Adam Olacak

Doktor Ela Mucize Doktor’da

FOX TV ekranlarının merakla takip edilen dizisi Mucize Doktor dizisi 13. bölümünde merakla beklenen Ferman’ın sırrı sonunda açıklanmıştı. Kız kardeşi bakım evinde olan Ferman’ın kardeşinin Serebral Palsi (Beyin Felci) hastalığı olduğu öğrenildi. Mucize Doktor heyecanlı geçen bir bölümün ardından herkes 14. bölüm fragmanını beklemişti.

Sonunda yayınlanan Mucize Doktor 14. bölüm fragmanında Ali, doktor Ferman’ın sırrını saklayabilecek mi merak konusu olmuştu. Şimdi ise yeni yayınlanan Mucize Doktor 14. bölüm 2. fragmanında en dikkat çeken olay ise bir zamanlar Doktorlar dizisinde Ela karakteri ile tanınan Yasemin Ergene’nin görünmesi oldu. Doktorlar dizisinde Ela karakteriyle çok sevilen Yasemin Ergene, Mucize Doktor’a konuk oyuncu olarak mı yoksa kadroda yer alacak mı merak ediliyor. Peki yıllarca Doktor Ela olarak tanıdığımız Yasemin Ergene kimdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu