Ordan BurdanTeknoloji

Türkiye’nin Yerli Otomobili

Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobilin yürüyen ilk ön gösterimi gerçekleştirildi.

Yerli otomobil için bugün tarihi bir gün… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tanıtımıyla yerli otomobil görücüye çıkıyor. Türkiye’nin otomobili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, katılımıyla Gebze’de gerçekleştirilen “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması” ile tanıtıldı.

Türkiye’nin Yerli Otomobili

“Türkiye’nin Otomobili”nin ön gösterim aracının tanıtımında konuşan TOGG CEO’su Karakaş, “200 ve 400 bg iki alternatif, arkadan itiş veya 4 çeker olacak. 500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir olacak” dedi.

TOGG Ceo’su: Bataryayı Sıfırdan Ürettik

Toplantıda konuşan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş şunları söyledi: “Dünyada oyunun kuralları değişiyor. Otomobil akıllı bir cihaza dönüşmekte. Projeye başlamadan önce 18 şirketi inceledik. Fikri mülkiyeti yüzde 100 bizim olan bir otomobilden bahsediyoruz. 15 yıl içinde 5 modelimiz olacak. Neden SUV’u seçtik? Dünyanın en büyük segmenti. Yüzde 95’i ithal olan bir segment. Markanın adlandırma sürecini önümüzdeki senenin ortasında tamamlamayı düşünüyoruz. 200 ve 400 bg iki alternatif, arkadan itiş veya 4 çeker olacak. 500 km menzil ve 30 dakikanın altında şarj edilebilir olacak. Bataryasını sıfırdan geliştirdik. Aracın holografik asistanı var.”

TOGG

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“TOGG”) dünyayla rekabet edecek, fikri mülkiyet haklarına sahip bir otomotiv markası yaratma hedefi ile güçlerini birleştiren Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Zorlu Grubu ortaklığında 25.06.2018 tarihinde kuruldu. TOGG, elektrikli ve bağlantılı araçlar tasarlamakta ve bu araçlar etrafında bir mobilite ekosistemi inşa etmektedir. TOGG, bu ekosistem sayesinde geniş kitlelerin hayatını kolaylaştırmayı, emisyonları sıfırlayarak sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı hedefleyen geleceğin otomobil şirketidir.

TOGG Açılım Nedir?

TOGG: Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu

Ortaklar Kimlerdir?

CEO: Mehmet Gürcan Karakaş

Yönetim kurulu başkanı: M. Rifat Hisarcıklıoğlu

Yönetim kurulu başkan yardımcısı: Tuncay Özilhan

Yönetim kurulu başkan yardımcısı: Taha Yasin Öztürk

Yönetim kurulu üyesi: Kamilhan Süleyman Yazıcı

Belçika’da Türklerin Yaşamadığı “Türk Köyü” Faymonville

Matrix’e Yeni Bir Soluk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu