Seyahat

Belçika’da Türklerin Yaşamadığı “Türk Köyü” Faymonville

Faymonville, Belçika’nın şirin bir köyü. Bu köyde hiçbir Türk yaşamamasına rağmen “Türk Köyü” olarak anılıyor. Peki nedenini biliyor musunuz?

Bugün 850 kişinin yaşadığı Faymonville köyünün meydanında 3 bayrak birden dalgalanıyor; Belçika, Valonya ve Türk bayrağı. Belçikalılar Faymonville köyüne “Türk Köyü” diyorlar. Sebep; Haçlı seferlerine Faymonville köyünün asker vermemesi. Katı Hristiyanlar Türklere karşı savaşmayan bu köyü Türklükle suçlamışlar. Köylülerde Türklüğe gönül gözüyle bakmışlar…

Bugün bir metal üzerine işlenen Türk bayrağı da köyün belediye binasının dış duvarında gururla duruyordur. Köylüler kilise önüne, belediye girişine, köy meydanına Türk bayraklarını kendi istekleriyle hiçbir diplomatik görüşme olmadan kendi bayraklarının yanına koymuşlardır.Ayrıca dünyada Türk bayrağı ile birlikte duran tek kilise Belçika Faymonville’dedir. 

Dünyada Türk bayrağına kendi gönülleriyle baş köşede yer veren tek yabancı belediye sevgili Faymonville belediyesidir…

Belçika’da Türklerin Yaşamadığı “Türk Köyü” Faymonville

https://youtu.be/kMcCDJD4jaw

Köyde bulunan tek otel Le Vieux, “Eski Sultan” adını taşıyor. Köyün merkezinde,  kütüphane olarak kullanılan binanın girişinde, mermer üzerine oyulmuş ay-yıldız, binanın içindeyse ise camlara işlenmiş Türk bayrağı motifleri dikkati çekerken, köye ait  olan ‘Yaşasın Türkiye ve Yaşasın Faymonville’ adlı şarkı köylülerin ortak şarkısı olarak adlandırılıyor.

Öte yandan köyde birçok sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen ‘Birleşik Genç Türkler’ isimli dernek, amatör ligde ay-yıldızlı logosuyla mücadele eden “Genç Türkler Birliği” RFC Turkania adlı bir futbol takımı da bulunuyor.

Kızkalesi Efsanesi! Mersin Kızkalesi’nin Gerçek Hikayesi

Atlantik Okyanusunda Bir Camii “2. Hasan Camii”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu