MutfakOrdan BurdanYaşam

Hamsi Nasıl Ayıklanır?

Hamsi nasıl temizlenir tam olarak bilmiyor ama öğrenmek istiyorsanız adım adım hamsi nasıl temizlenir, bu yazımızda anlatıyoruz.

Balık temizleme derdi olmasa daha çok balık pişirirdim diyorsanız bu video sizin için

Hamsi mevsimini boş geçmek olmazdı elbette.Peki ya balığın temizlemesi ve ayıklaması?  Hamsi kış aylarında bollaşıp lezzetlendiğinden mutlaka her evde pişirilir. Hamsi tava ya da fırında hamsi tarifleri tercih edilir. Hamsi nasıl temizlenir adım adım öğrenmek, zaten küçük olan bu güzelim balığın hiçbir yerini ziyan etmeden ama içinde zararlı olabilecek hiçbir kısmını da bırakmadan nasıl ayıklanır bilmek isteyenleri hemen aşağıya doğru alalım.

Hamsi nasıl temizlenir tam olarak bilmiyor ama öğrenmek istiyorsanız adım adım hamsi nasıl temizlenir, bu yazımızda anlatıyoruz. İşte adım adım Hamsi Nasıl Ayıklanır?

Hamsi Nasıl Ayıklanır?

Hamsi Nasıl Temizlenir?

1. Hamsiyi, başı yukarıda kalacak şekilde bir avucunuzun içine alıp diğer elinizle başlarını bir kenara ayırın ve balığın gövdesinden kuyruğuna doğru işaret parmağınızla hafifçe bastırarak sıyırma işlemi yapıp içindekilerin çıkmasını sağlayın.

2. Kılçığını da ayıklamak için hamsiyi, tamamen kopmayacak şekilde ikiye ayırın ve ortada duran kılçığı gövdeden kuyruğa doğru olacak şekilde, balığa zarar vermeden zarif hareketlerle hamsiden ayırın.

Not: Eğer baş kısmı kalsın istiyorsanız balığın doğrudan solungaç kısmından kuyruğuna doğru işaret parmağınızla sıyırma işlemi yapın

3. Daha sonra balıkları tuzlu suda bekletin ve bol su ile tek tek yıkayın.

Hamsili Pilav Tarifi

Kış Aylarında “Neden” Balık Yemeliyiz ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu