Yaşam

“Ünlü şef Danilo” Yemek Yapmanın Püf Noktalarını Anlattı

Danilo Zanna İtalyan ve Türk mutfağının sırlarını gastronomi tutkunlarına anlattı.

Video platformu TikTok’un mutfak sırları kampanyası kapsamında düzenlediği workshopta Şef Danilo mutfak sırlarını paylaştı.

Workshopta Danilo Zanna İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti pizzayı pek çok malzemeyle yeniden yorumlayarak sundu. Kullanıcılarla mutfağa giren Danilo, domatesli ve burrata peynirli, humuslu, trüf mantarlı, labneli, manda süt mozerallalı farklı lezzetlerde birçok pizza çeşidinin tariflerini paylaştı.

“Ünlü şef Danilo” Yemek Yapmanın Püf Noktalarını Anlattı

Etkinlikte mutfağa dair ipuçları da paylaşan Danilo Zanna mutfakta güzel yemekler yapmak için en önemli püf noktanın sevdikleriniz için sevgiyle yemek yapmak olduğunu belirtti.

Danilo, “Mutfakta önemli şeylerden ilki; sevgiyle yemek yapmak ikincisi ise kullanılan malzemeler. Yumurta beyazını çırparken kar gibi olması için genellikle tuz atılıyor ancak bu çok yanlış. Tuz, bilinenin aksine su moleküllerini öldürerek kabarmayı engelliyor. Bunun için ise en iyi yöntem limon.

Birkaç damla limon, asitli yapısı sayesinde yumurta beyazının çok güzel kabarmasını ve kıvam almasını sağlıyor. İkincisi makarna yaparken suyuna yağ koymak. Makarnanın suyuna yağ koymanız hiç bir işe yaramıyor yağ suyun üzerine çıkıyor ve suya kötü bir tat veriyor. Tuzu ise su kaynadıktan sonra koymalısınız. Birçok yemeğe güzel tat veren Antep fıstığını ise kesinlikle mikserden geçirmemelisiniz. Eğer toz halinde kullanmak istiyorsanız direkt toz olarak satılan halini almalısınız” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın Tarih Hazinesi “Göbeklitepe”

“Eltilerin Savaşı” Filminin İlk Tanıtımı Yayında!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu