Dizi / Film

AHMET “İki Gözüm” Çok Yakında Sinemalarda

Ahmet Kaya'nın hayatının konu alınacağı İki Gözüm filmi çok yakında sinemalarda...

16 Kasım 2000’de, Paris’te vefat eden Ahmet Kaya’nın hayatının konu alınacağı İki Gözüm filminin çekimleri başladı.Yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop’un üstlendiği filmde merhum sanatçıyı, şarkıcı Özgür Tüzer canlandıracak.

“Film, Kaya’nın ülke bütünlüğü için verdiği savaşı anlatıyor”

AHMET “İki Gözüm” sinema filmi kadrosunda başrolleri üstlenen Özgür Tüzer ve Aleyna Solaker’in haricinde Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Yelda Reynaud, Metin Yıldız, Ekin Akkaş ve Gani Rüzgar Şavata gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Filmin çekim mekanlarından ilki sanatçının doğduğu yer olan Malatya. Sanatçının hayatından geçen her şehir, hiç atlanmadan filmde yer alıyor. İstanbul ve Paris de filmin çekimlerine sahne olan diğer şehirler. Çekimleri Türkiye ve Fransa’da gerçekleştirien AHMET “İki Gözüm” çok yakında beyaz perdede seyirciyle buluşacak!

AHMET “İki Gözüm” Konusu

İki Gözüm, 28 Ekim 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın hayat hikayesini konu ediyor. Ahmet Kaya’nın hayatının dönüm noktalarını seyirci ile buluşturan filmde, ‘Kimler Ahmet Kaya’yı hedef aldı?’, ‘Neden Ahmet Kaya?’, ‘Ahmet Kaya Paris’te neler yaşadı?’, ‘Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?’ gibi pek çok sorunun cevabı yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop oturuyor.

AHMET “İki Gözüm” 2. Teaser

https://www.youtube.com/watch?v=Jzz54xFBX-c

AHMET “İki Gözüm” İlk Teaser

AHMET “İki Gözüm” Oyuncuları

Özgür Tüzer

İki Gözüm Filminde Ahmet Kaya’yı Canlandıran Özgür Tüzer Kimdir?

Aleyna Solaker

Serdar Orçin

Ruhi Sarı

Metin Yıldız

Yelda Reynaud

Ekin Akkaş

Sagopa Kajmer – Toz Taneleri Şarkı Sözleri

“Aman Reis Duymasın” (13 Aralık’ta Sinemalarda)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu