Kişisel Bakım

Saç Yıkarken En Sık Yapılan 6 Hata!

Eğer saçlarınızın görünümünden şikâyetçiyseniz sebebi saçlarınızı yıkarken yaptığınız hatalar olabilir. İşte saç yıkarken en sık yapılan hatalar…

Duş almak, saç yıkamak hemen hepimizin her gün ya da gün aşırı yaptığı bir rutin. Peki, saç yıkarken de bazı şeylere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Eğer saçlarınızın görünümünden şikâyetçiyseniz sebebi saçlarınızı yıkarken yaptığınız hatalar olabilir. İşte saç yıkarken en sık yapılan hatalar…

Saç Yıkarken Yapılan En Sık 6 Hata

1. Saçlarınızı Yıkamadan Önce Taramamak

Birbirine dolaşmış saçları yıkamak oldukça zordur. Üstelik birbirine girmiş saçlar, yıkama esnasında daha çok dolanır ve çözmek daha da zorlaşır. Saçlarınızı yıkamadan önce tararsanız, duş sonrasında da taramanız kolaylaşacaktır.

2. Sıcak Su Kullanmak

Çok sıcak su ile yıkamak saçlara sandığınızdan daha fazla zarar verir. Saçınızın yıpranmamasını istiyorsanız sıcak su yerine ılık su ile saçlarınızı yıkamayı tercih edin.

3. Bazı Kimyasal Bileşenler

Saç stilistleri ve tıp uzmanları saç yıkarken sülfat içeren ürünlerin kullanılmasını zararlı görüyor. Bu bileşen sadece saça değil saç derisine de zarar veriyor.

4. Sıkı saç toplamak

Çok gergin bir şekilde yapılan topuzlar ve atkuyrukları saçınızı gerdiğinden kopmalara ve saç dökülmelerine neden olacaktır.

5. Islakken taramak

Islaklık saçın en savunmasız halidir ve ıslak saç kolayca kopabilir. Duştan çıkar çıkmaz saçlarınızı taramayın. Havlunun, saçın fazla suyunu almasını bekleyin ve ardından nazikçe tarayın.

6. Saça kalıcı şekillendirmeler yapmak

Brezilya fönü ve perma gibi kalıcı işlemler saçları yıpratır. Çünkü bu işlemler sırasında kimyasal içerikli ürünler kullanılır.

Saçları Besleyen Ve Parlaklık Kazandıran “Avokadolu Saç Maskesi”

11 Ekim “Dünya Kız Çocukları Günü” Kutlu Olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu