Sağlık

Meme Kanserinin Belirtileri!

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Uzmanından Meme Kanseri,belirtileri ve tedavisi hakkında önemli bilgiler.

Çağımızın en sık görülen kanserleri arasına giren meme kanseri ne kadar erken teşhis edilirse tedavisi çok daha yararlı olacaktır. Bu yüzden meme kanserinin belirtilerini bilmekte büyük yarar vardır. Gelin birlikte meme kanserinin belirtileri nelermiş öğrenelim…

Meme Kanserinin Belirtileri!

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı nedeniyle Genel cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Meral meme kanserinin belirtileri hakkında bilgi verdi.

Meme kanserine neden olan değiştirilebilir risk faktörlerini ortadan kaldırmak gerekir. Yağlı yiyecekler ve hormonlu gıdalardan uzak durmak gereklidir. 25 yaşından önce ilk doğumu yapmak ve emzirmeye özen göstermek gerekir. Alkol ve sigara kullanmamak meme kanseri riskini azaltır. Soya izoflavanlarının östrojene benzeyen etkisi meme kanseri ile ilişkili olabileceği ortaya koyulmuştur. Beta karotenin, likopenin, antioksidanlar ve A, C, E vitaminlerinin yetersizliği meme kanseri riskini artırabilir.

50 yaş üzerinde ki kadınların bu vitaminlere ve besinlere dikkat etmesi gereklidir. Meme kanserinde genetik faktörler çok önemlidir. Ailede bu kansere yakalanan birinin olması riskli bir durumdur. Bu yüzden düzenli kontroller yaptırılmalı ve ihmal edilmemelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu