Dizi / FilmOrdan Burdan

Dr. House (Hekimoğlu) Amerikan Uyarlaması

Kanal D'de yeni başlamaya hazırlanan Hekimoğlu dizisi Amerika yapımı olan Dr. House'un uyarlaması olacak.

Orijinal ismi House M.D. olan House dizisi konusu, oyuncuları ve karakterlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.Dram türündeki dizi 2004 yılında başlamış ve 2012 yılına kadar yayınlanmıştır. FOX kanalında yayınlanan House dizisi 177 bölüm sürmüştür.Dizinin yönetmen koltuğunda Bryan Singer oturmaktadır.Dizinin büyük bölümü Los Angeles da Century City de çekilmiştir.Oyuncu Hugh Laurie 206 ve 2007 yılları olmak üzere Dr. Gregory House karakteri ile Altın Küre ödülünü almıştır. Humanitas Prize’nin yanında Altın Küre ve Emmy ödülünü de alan dizi tabiri caizse en iyi hastane dizisidir.

House M.D. Dizi Konusu

Dr. Gregory House, New Jersey’deki Princeton-Plainsboro Hastanesi’nin Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı’nın başındaki doktordur. Kendini aşırı beğenmesi, takıntılı davranışları, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine rağmen ünü dört bir yana yayılmış müthiş biridir. Uzmanlık alanı, bulaşıcı hastalıklardır (intaniye). Hiç kimsenin tanı koyamadığı hastalara bir bakışta tanı koyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır. Hastalarla, zorunlu kalmadıkça doğrudan temasa geçmemeyi tercih eder, ancak ekibindeki doktorların psikolojilerini de sürekli olarak bozmaktadır. Ekibinde yer alan doktorlar; Dr. Eric Foreman (nörolog, sinir sistemi uzmanı), Dr. Robert Chase (kardiyoloji ve yoğun bakım uzmanı) ve Dr. Allison Cameron (immünolog, bağışıklık sistemi uzmanı)’dur. Hastanenin yöneticisi ve Princeton-Plainsboro Tıp Fakültesi’nin dekanı Dr. Lisa Cuddy (endokrinolog, hormonal sistem uzmanı), onu sürekli gözlem altında tutmaya çalışmaktadır fakat ondan asla vazgeçememektedir. Çünkü en zor durumlarda hastaları kurtaran hep odur, ama Dr. House yüzünden hastane sık sık dava edilmektedir. Dr. House’un en iyi dostu onkolog (kanser hastalıkları uzmanı) Dr. James Wilson’dır.

Senarist: David Shore
Yönetmen: Bryan Singer
Tür: Tıbbi Dram
Süre: 43 Dakika
Sezon Sayısı: 8
Bölüm Sayısı: 177
Kanal: FOX
Yayın Tarihi: 16 Kasım 2004 – 21 Mayıs 2012

Oyuncuları

Hugh Laurie

Tanı koyma bölümünde Nefroloji ve Enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan doktorumuz ağrı kesici bağımlısı, zeki ve böbürlenmeyi seven biridir. Piano çalmayı, beyzbol izlemeyi sevmenin yanında game boy oynamaya da bayılır.

 

Lisa Edelstein

Tıp Fakültesinin Dekanı ve Üniversite yöneticisi olan Dr. Lisa Cuddy hastahanesini çok sevmektedir ve genelde Dr. Gregory House’nin riskli işlerini önlemeye çalışır.

Omar Epps

Tanı koyma bölümünde Nöroloji uzmanı olan doktorumuz ciddi bir kişiliğe sahiptir.16 yaşında hırsızlıktan tutuklanmasına rağmen Johns Hopkins Üniversitesinden 4.00 ortalama ile mezun olmuştur.

 

Robert Sean Leonard

Onkolojisi bölüm başkanı olan karakterimiz Dr. Gregory House’nin takımında değildir ancak tek arkadaşıdır diyebiliriz.3 evlilik yaşamış olan Dr.James Wilson’ın amcası da kanserden ölmüştür.Karakterimiz Yahudi asıllıdır.

Jennifer Morrison

Ateist olan karakterimiz Tanı koyma bölümünde çalışmaktadır.Utangaç ancak tatlı bir doktor olan Dr.Allison Cameron Dr. Gregory House’un silmediği maillerini okur.

Jesse Spencer

Tanı koyma bölümünde yoğun bakım uzmanı olarak görev alan karakterimiz Dr.Robert Chase yakışıklılığı ile dizideki bayanların dikkatini çekmektedir.Avustralya doğumlu Dr.Robert Chase rahibelerden nefret eder ve bir dönem Katolik kilisesinde okumuştur.

Hekimoğlu Konusu Nedir? Oyuncu Kadrosunda Kimler Var?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu