Ordan BurdanSeyahat

Kuzey Yıldızı: İlk Aşk’ın Çekildiği Doğa Harikası “Çambaşı Yaylası”

Show Tv’nin 2019 sezonu yeni dizisi Kuzey Yıldızı: İlk Aşk tanıtım fragmanı yayınlandıktan sonra en çok merak edilen konu ise nerede çekildiği. Mükemmel görüntülerle ilk bölümü yayınlanan Kuzey Yıldızı: İlk Aşk Nerede Çekiliyor?

Komedi, aşk ve dram türünden ekranlara gelen yeni dizi Kuzey Yıldızı: İlk Aşk ilk bölüm itibari ile çekim yerleri de merak edildi. Diziyi izleyenler Karadeniz’in o güzel manzarası karşısında ayrı bir heyecan yaşadılar ve dizinin Karadeniz’de nerede çekildiğini merak ettiler. Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisi Ordu’da çekiliyor. Kısa süreli bazı sahneler İstanbul’da çekilmiş olsa da dizinin geri kalan kısmı Ordu’da çekilmeye devam ediyor.

Kuzey Yıldızı: İlk Aşk’ın Çekildiği Doğa Harikası “Çambaşı Yaylası”

Muhteşem manzarası, yeşil doğası ve yüksek dağlarıyla dikkat çeken Kuzey Yıldızı’nın çekildiği yer “Çambaşı Yaylası” nerededir?

Kuzey Yıldızı: İlk Aşk dizisi Ordu iline bağlı Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası’nda çekilmektedir.

Ordu “Çambaşı Yaylası”

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli yaylalarındandır. Hem yaz hem kış aylarında turizm için bulunmaz doğal güzellik ve özelliklere sahiptir. Deniz seviyesinden 1,850 m. yükseklikte olan yayla’nın ulaşımı, OrduKabadüzÇambaşı güzergahını oluşturan asfalt yol ile sağlanmaktadır. Modern iki otel ve restoran mevcuttur. Çarşısı, pazarı, piknik yerleri, lokantaları vardır. Doğal güzellikleri ile muhteşemdir. Bu yörede bütün doğa sporlarını profesyonel olarak yapmak mümkündür.

Sahil kesimindeki nüfusun büyük bir bölümü yaz mevsiminde bu yaylaya çıkmaktadır. İlimizin 61 km. güneyinde olan bu yaylada, birkaç tane alabalık üretim çiftliği vardır. 72 obası ve 100 bin dönümlük alanı ile ülkemizin en geniş yaylalarından biridir. Şehir ile yayla arasında düzenli olarak minibüs seferleri düzenlenmektedir. Yaylada
elektrik, telefon mevcuttur. Bakkal, kasap, et lokantaları, sağlık ocağı ve Jandarma karakolu bulunmaktadır.

“Çambaşı Yaylası” Kayak Merkezi

Kabadüz ilçe sınırları içerisinde bulunan turistik önem sahip Çambaşı Yaylası’nı Ordu’nun Turizm cazibe merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla 2010 yılında Çambaşı Kayak Merkezi yapım çalışmaları başlatılmıştır. Proje kapsamında telesiyej yapımı, kayak evi, otel, helikopter pisti ile idari ve sosyal tesisler bulunmaktadır. 300 m’lik babylift montajı yapılmış, snovtrack alınmıştır. İdare ile hizmet binası ile kafeterya ve sosyal tesisler 2012 yılında hizmete girmiştir. 1 km uzunluğunda kayak pisti bitirilme aşamasına gelmiştir. Telesiyej ve diğer tesislerin projesi tamamlanmış olup yapı ihalesi yapılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu